Ansambel Opoj v enem tednu prejel dve glavni nagradi na dveh festivalih

Ansambel Opoj je prejel Orfeja na Ptujskem festivalu in plaketo Tineta Lesjaka na festivalu v Oplotnici.

Prlekija-on.net, sreda, 15. september 2021 ob 14:13
Ansambel Opoj

Ansambel Opoj

V razmaku enega tedna, so člani Ansambla Opoj na dveh festivalih narodnozabavne glasbe - Ptuj in Oplotnica - prejeli glavni nagradi. Na Ptujskem festivalu so prejeli Orfeja - nagrado za najboljši ansambel med nekvintetovskimi zasedbami, v Oplotnici pa jim je strokovna komisija podelila prvo nagrado - plaketo Tineta Lesjaka.

"Letošnjega ptujskega festivala smo se zelo veselili, saj je od našega zadnjega festivalskega nastopa pred publiko minilo že več kot dve leti. Predstavili smo se s polko Gasilska noč, za katero je besedilo spisal Matej Trstenjak, glasbo in priredbo pa je dodal Brane Klavžar, ki mu obenem tudi čestitamo za 40 let obstoja njegovega ansambla," so po nastopu na Ptujskem festivalu za naš portal povedali fantje, ki jim je žreb določil, da so nastopili kot prvi. V letošnjem predizboru je nastopilo 16 ansamblov, med katerimi je potem strokovna komisija za nastop na 52. Ptujskem festivalu izbrala 12 ansamblov. "Za nas je bil festival še posebej uspešen, saj smo postali zmagovalci med ostalimi zasedbami in smo zelo veseli ter počaščeni, da smo k našim festivalskim nagradam dodali tudi ptujskega Orfeja. Na koncu bi se radi zahvalili obema avtorjema skladbe in pa vsem, ki so nas spremljali na prizorišču in preko televizijskih sprejemnikov," so dodali Opojevci.

Točno teden dni po Ptujskem festivalu se je odvil še Festival pod Pohorjem v Oplotnici. Nastopilo je 11 ansamblov, člani Ansambla Opoj pa so se predstavili s skladbo Ob meni, katero je v celoti ustvaril član ansambla Uroš Škripec in na koncu po mnenju strokovne komisije postali absolutni zmagovalci festivala - prejeli so plaketo Tineta Lesjaka. Obema nagrajenima skladbama lahko prisluhnete spodaj.

Gasilska noč:

Ob meni:



Več v Glasba in film