Na Paradi učenja v Ormožu se je predstavilo okoli 30 organizacij

Po zaslugi Ljudske univerze Ormož se je na stojnicah, v odrskem programu ali z različnimi delavnicami predstavilo okrog 30 različnih organizacij, ki so popestrile sredino dogajanje v Grajskem parku Ormož hkrati pa so ponudile obilico informacij ter predvsem dobro promocijo učenja.

Špela Jambriško, četrtek, 16. september 2021 ob 11:40
Parada učenja v Ormožu

Parada učenja v Ormožu

V Ormožu se je 15. septembra odvijala tretja Parada učenja, ki služi kot obogatitev projekta Tednov vseživljenjskega učenja in omogoča predstavitev priložnosti za vseživljenjsko učenje na javnem mestu in ozaveščanje javnosti o vlogi učenja za dvig izobrazbene ravni, zaposljivosti, osebne izpolnjenosti ter sožitja generacij. Letos je bila izpeljana po 16 krajih po Sloveniji. Na Paradi učenja so se predstavili ponudniki znanj in spretnosti ter njihovi povpraševalci.

Po zaslugi Ljudske univerze Ormož se je na stojnicah, v odrskem programu ali z različnimi delavnicami predstavilo okrog 30 različnih organizacij, ki so popestrile sredino dogajanje v Grajskem parku Ormož hkrati pa so ponudile obilico informacij ter predvsem dobro promocijo učenja.

Dogajanje se je začelo z jutranjo telovadbo, ki so jo vodile predstavnice Šole zdravja Ormož, kasneje pa se je začel tudi uradni program dogodka, kjer so udeležence nagovorili Darijan Novak iz Andragoškega centra Slovenije, župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak, poslanka Državnega zbora Mojca Žnidarič, nagrajenka Andragoškega centra Slovenija Ljuba Fišer in direktorica Ljudske univerze Ormož Viki Ivanuša. Dogodka sta se udeležila tudi poslanca Državnega zbora Aljaž Kovačič in Jani Ivanuša.

Na stojnicah so se predstavile številne organizacije, ki so ponujale širok izbor informacij, in sicer OŠ Ormož, OŠ Stanka Vraza Ormož, Gimnazija Ormož, Ljudski univerzi Ptuj in Ormož, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož, Zavoda za zaposlovanje, Urad za delo Ormož, Fundacija Prizma Maribor, Mrežni podjetniški inkubator Ormož, Razvojno raziskovalni center Ormož, Javni sklad za kulturne dejavnosti Ormož z Lutkovnim gledališčem Fru-fru in Hišo otrok in umetnosti, socialno podjetje Z-eniac s Centrom ponovne uporabe, Javni zavod za turizem, kulturo in šport Ormož, Društvo za osteoporozo Ormož, Center za krepitev zdravja Ormož, Center za duševno zdravje Ormož, Naravni rezervat Ormoške lagune, Čebelarsko društvo Ormož in Klet Muzej Brumen.

Dogajanje so popestrile tudi različne delavnice in dejavnosti, ki so bile zapolnjene z vsebinami, namenjene vsem generacijam. Odvijale so se v prostorih Mladinskega centra Ormož in Centra za družine Ormož. Delavnice so izvajali: Mladinski center Ormož, Center za družine Ormož, 50 odtenkov zelene, Eko kmetija pri omi Neži, Kmetija Frešer, Gimnazija Ormož, Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož, Otroške animacije Mavrica, Posestvo Marsilea, Univerza za tretje življenjsko obdobje, program Ustvarjalke, Prostovoljno gasilsko društvo Ormož.

Uradni del otvoritve se je zaključil s podelitvijo indeksov študentom Univerze za tretje življenjsko obdobje.



Več v Kultura in izobraževanje