Diši po počitnicah

Zaključna prireditev v OŠ Križevci

Prlekija-on.net, torek, 14. junij 2011 ob 18:05
Igranje nogometa

Igranje nogometa

Zaključna prireditev OŠ Križevci je bila res najbolje naslovljena. V petek popoldan, 10. 6. 2011, se je vonj po počitnicah po uvodnem pozdravu gospe ravnateljice, Lidije Koroša, začel širiti izpred šolskega dvorišča na razstavni prostor v šolsko avlo. Umetnine izpod otroških rok so bile unikatne, prisrčne in kar se da raznolike. Pisana paleta dejavnosti pa se je odvijala po skoraj celotni šoli in njeni okolici.
Razvedrilne igre, OŠ Križevci ima talent, minuta do zmage, pouk matematike, predstavitev seminarske naloge Bolje preprečevati kot zmagati, kolesarski poligon, likovna delavnica, prikaz slovenskih ljudskih plesov, prikaz turistične tržnice, gimnastika, badminton, računalništvo, prikaz prve pomoči, dramatizacija ukrajinske pravljice – vse to je navduševalo obiskovalce, predvsem pa seveda starše.

Sproščeno vzdušje se je nadaljevalo ob nogometni tekmi, ko so zabijali gole devetošolci in starši. Ekipi sta bili precej izenačeni, zmagali pa so starši s končnim rezultatom 3:1. Bučnega navijanja pa so bile deležne tekmovalke odbojke. Pomerile so se namreč učiteljice in učenke. Izid je bil neodločen. Odločilnega seta namreč tekmovalke niso odigrale. Morebiti zaradi tega, ker je zmanjkalo časa, verjetneje pa zato, ker sta se lahko obe ekipi veselili.

Nikakor pa ne moremo mimo tega, da se vprašamo, kdo je najbolj užival pri lučkah. Lizali so jih prav vsi: učenci starši in učitelji. Kaj hočemo lepšega kot lepo vreme, sladoled, prijetno druženje …

Tako je bil narejen neke vrste obračun šolskega leta 2010/2011 OŠ Križevci. Učenci bodo prejeli še plačilo za delo v tem šolskem letu – spričevalo, potem pa ne bo samo dišalo po počitnicah, ampak se bodo resnično začele.


Več v Kultura in izobraževanje