Po 20 letih odsotnosti z odrov, 42-letni Mariborčan osvojil naslov podprvaka Evrope Pro

Po 20 letih odsotnosti s tekmovalnih odrov v bodybudildingu se je uspešno vrnil med najboljše.

Prlekija-on.net, sreda, 22. september 2021 ob 09:56
Boštjan Verbovšek z družino

Boštjan Verbovšek z družino

Mariborski 42-letni bodybuilder Boštjan Verbovšek je v začetku septembra na evropskem bodybuilding tekmovanju IBFF v Mostarju v Bosni in Hercegovini osvojil naslov vice prvaka Evrope Pro. Verbovšek se je tako po 20 letih odsotnosti s tekmovalnih odrov v bodybudildingu, uspešno vrnil med najboljše. O tekmovanju je dejal: "Konkurenca je bila dobesedno brutalna. Če se ne bi tako dolgo in kvalitetno pripravljal, verjetno ne bi uspel, kot sem danes v Mostarju. Sam sem zadovoljen s svojo uvrstitvijo po dolgoletni odsotnosti s tekmovalnih odrov."

Verbovšek se bo 25. septembra udeležil v Budimpešti tudi tekmovanja IBFF Universe 2021 in ob tem pravi: "Kljub veliki konkurenci sem osvojil v Pro verziji naslov vice prvaka Evrope. S tem sem dobil novi zagon oz. vzpodbudo za še nadaljnje tekmovanje. Prijava za naslov Mr. Universe IBFF je tako rekoč samoumevna. Priprave so v polnem teku, moram pa priznati, da bo konkurenca še večja, a bom naredil vse, da se pokažem v najboljši telesni formi. Zame in za Slovenijo."

Boštjan Verbovsek je rojen leta 1978 in je osebni trener fitnesa in bodybuildinga. Z bodybuildingom se ukvarja od 16. leta, saj je to njegova strast. Sicer je tudi smučal, igral nogomet pri NK Železničarju, zaigral pri mlajših selekcijah tudi v 1. in 2. ligi.

"Vedno me privlačilo oblikovanje telesa, trening z utežmi, dvigovanje velikih uteži, kdor dvigne več. Pot v tekmovalni bodybuilding me je zanesla pri mojih 19. letih in dosegel 5. mesto med slovensko člansko konkurenco. Imam tudi naslov evropskega prvaka, Mr. Evrope in 3. mesto na Mr. Univerzum ter 3. mesto Slovenija open. Te naslove sem dosegel v kategoriji Junior do 23 let. Bilo je še veliko tekmovanj in visokih uvrstitev, a sem si želel nekaj počitnic od tekmovanj. Žal sem si prosto od tekmovanj vzel celih 20 let. Vmes sem si ustvaril družino, uredil dom, treniral pa sem ves čas. Zdaj pa je ponovno vzklila želja po tekmovanju v bodybuildingu. Začetek nove kariere se je začela torej letos," je ob tem povedal.

Boštjan Verbovšek
Boštjan Verbovšek na odru


Več v Šport