Prleški mojstri: Kako do dobrega izvajalca za gradnjo in obnovo v Prlekiji?

Imate namen graditi v severovzhodni Sloveniji? Ne veste, kako do dobrega izvajalca za gradnjo in obnovo v Prlekiji? V tem prispevku se bomo osredotočili na mojstre v Ljutomeru, Gornji Radgoni, Kapeli, Ormožu, Miklavžu, Jeruzalemu in okolici.

Oglasno sporočilo, četrtek, 30. september 2021 ob 17:50
Gradnja nove hiše ali obnova stare hiše se lahko precej zaplete. Hitro se lahko pridobijo nepredvidljive situacije in stroške, zato si v članku preberite, na kaj morate biti pozorni.

Gradnja nove hiše ali obnova stare hiše se lahko precej zaplete. Hitro se lahko pridobijo nepredvidljive situacije in stroške, zato si v članku preberite, na kaj morate biti pozorni.

Gradnja ali obnova vašega doma globoko poseže v vaš družinski proračun, zato jo je smiselno dobro načrtovati. Verjetno si želite prihraniti razočaranje, slabe izkušnje in dodatne stroške, ki jih lahko povzroči slaba, površna in nekvalitetna izvedba gradbenih del.

Zato posvetite posebno pozornost izbiri zaupanja vrednega gradbenika. Imate namen graditi v severovzhodni Sloveniji? Ne veste, kako do dobrega izvajalca za gradnjo in obnovo v Prlekiji? V tem prispevku se bomo osredotočili na mojstre v Ljutomeru, Gornji Radgoni, Kapeli, Ormožu, Miklavžu, Jeruzalemu in okolici. Lahko pa članek preskočite in jih preverite neposredno na Omisli.si.

Dobrega mojstra za gradnjo v Prlekiji ne dobite za vsakim vogalom

Pred pričetkom del se z njim dogovorite o vseh pomembnih zadevah in poteku del, ki jih narekuje gradnja nove hiše. Računajte, da so gradbeni mojstri zelo zasedeni in da se časovni okvir izvedbe del lahko precej podaljša. Pozanimajte se, če se izvajalec drži dogovorjenih rokov. Preberite mnenja njegovih strank. Kmalu vam bo jasno, kakšen ugled uživa vaš potencialni gradbeni mojster med svojimi strankami.

Stopite v stik z njim precej pred nameravanim pričetkom gradnje ali obnove vašega doma. Zagotovite si termin pričetka del in rok zaključka del. Če veste, kdaj bo obnova ali gradnja končana in vaš novi dom vseljiv, lahko bolj enostavno splanirate vaše ostale aktivnosti, na primer predvideno izselitev iz vašega prejšnjega domovanja. Lažje boste ocenili, kdaj lahko začnete s prodajo vašega trenutnega stanovanja ali podate odpoved najemne pogodbe vašega starega bivališča.

Za gradnjo hiše na ključ, prizidek k hiši, zunanje stopnice, asfaltiranje dvorišča ali polaganje tlakovcev boste na spletu našli veliko ponudnikov. V notranjih prostorih pa boste potrebovali nove talne obloge, parketarstvo, polaganje ploščic, kitanje sten, pleskanje sten in morda pohištvo po meri. Na severovzhodnem delu Slovenije oziroma v Prlekiji navedene storitve ponujajo:

Slikopleskarstvo fasaderstvo Ivan Žigert s.p., GP Bezjak d.o.o. Izdelava in montaža pohištva Branko Petek s.p., Steklarstvo Svenšek Marija Ljubec s.p., Splošna gradbena dela nizke gradnje David Hrženjak s.p., Reflex podjetje za zaključna in obrtna dela v gradbeništvu d.o.o, Sova gradbeništvo d.o.o., Keramičarstvo in ostala zaključna dela v gradbeništvu Ivan Fuks s.p., Proizvodnja in montaža pohištva David Rampre s.p., Optima Glavica gradbeništvo, trgovina in storitve d.o.o., Instalacije Sedmak d.o.o., RJ Parketarstvo talne obloge in druge.

Kot že rečeno, gradnja ali obnova vašega doma bo manj stresna, če najamete preverjenega izvajalca na Omisli.si. Na Omisli.si mojstre za gradnjo rangiramo glede na izkušnje in kvaliteto izvedbe del, glede na zadovoljstvo njihovih strank in ugled, ki ga uživajo med konkurenčnimi ponudniki.

Natančno načrtovanje je ključ do uspešne izvedbe za gradnjo in obnovo

Gradnja nove hiše ali obnova stare hiše se lahko precej zaplete. Pogosto se pri izvedbi pojavijo nepredvidene težave, ki so vedno povezane z dodatnimi stroški. Dobra priprava pred pričetkom gradbenih del je ključna za uspešno izvedbo. Zbrali smo nekaj koristnih nasvetov za popoln uspeh vašega projekta.

Za novogradnje je smiselno najeti geomehanika že pred nakupom parcele. Opravil bo inženirsko geološki pregled območja, geološko sestavo tal in morfologijo terena. To je kasneje osnova za zasnovo ustreznega temeljenja vaše hiše. Nimate volje in časa, da bi se dogovarjali in usklajevali posamezne faze gradnje z vsakim izvajalcem posebej? Projektno-izvedbeni inženiring je odlična izbira, ki uredi vse od idejne zasnove do končne izvedbe.

Projektivno biro poskrbi za pridobitev vseh potrebnih dovoljenj za gradnjo, oskrbo s potrebnimi materiali, koordinacijo in nadzor izvajalcev posameznih faz in izdajo uporabnega dovoljenja. Vam ni potrebno skrbeti za nič. Ko je gradnja hiše na ključ končana, se le še vselite v vaš novi dom.

Gradnja

Ponudnik gradnje na ključ nosi odgovornost za vsa izvedena dela na objektu

Najem ponudnika za gradnjo hiše na ključ se pod končno črto izkaže za najcenejšo izbiro. A le malokdo si lahko privošči tako velik finančni zalogaj v dokaj kratkem časovnem roku. Večinoma se ljudje gradnje in obnove lotijo po »etapah«. Bolj spretni nekatera dela opravijo sami ali s pomočjo izkušenih prijateljev. Gradnja ali obnova je v tem primeru lahko nekoliko cenejša. Večina pa najame izvajalce za gradbena dela, ki jih sami niso vešči ali pa jih ne zmorejo.

V Prlekiji je visoko povpraševanje po storitvah, kot so: izkopi, gradnja hiše, strojni ometi, prenova hiše, temeljna plošča, nadstreški, obnova kopalnice, mizarstvo, steklarstvo in keramičarstvo. Tudi adaptacija stanovanja, pleskarstvo, polaganje vinila, obnova parketa, obnova stare hiše, suhomontažna dela in adapatacija kopalnice se pogosto pojavijo med iskanji. Te storitve vam nudijo:

Gradbeništvo Kaučič d.o.o., Nograd - Lotmerk gradbeno podjetje d.o.o., BS gradnje - zaključna gradbena dela Srečko Bedekovič s.p., Steklarstvo Marjan Gradič s.p., Niko TGM Strojna gradbena dela d.o.o., Elektroinštalacije Janez Magdič s.p., Zemeljska in manjša gradbena dela Aleksander Klemenčič s.p., Present gradbeništvo in storitve d.o.o., Maplajer mala gradbena dela Borut Kokol s.p. Saniterm Neo montaža strojnih inštalacij d.o.o., Mizarstvo Pivec - mizarstvo in druge storitve d.o.o. in drugi.

Več preverjenih, zanesljivih in kakovostnih ponudnikov iz Kapele, Gornje Radgone, Jeruzalema, Ormoža, Miklavža, Ljutomera in okolice najdete na Omisli.si.

Od stanja nepremičnine je odvisno, koliko bo stala obnova

Pred nakupom nepremičnine je priporočljivo, da s pomočjo strokovnjaka gradbene stroke podrobno pregledate dejansko stanje objekta. Od stanja strehe, fasade, kvalitete izolacije in morebitnih strukturnih poškodb in vlage v prostorih je odvisno, kako draga bo obnova oziroma nadaljnja investicija v vaš bodoči dom. Gradnja izpred desetletja ali dveh verjetno ne bo povsem po vašem okusu.

Želeli si boste sprememb in posodobitev prostorov in opreme, ki bo odražala vaš življenjski slog in zadostila vašim potrebam. Verjamemo, da bi s prenovo radi čimprej začeli, sploh če nameravate med obnovo živeti v hiši. Vendar se pred pričetkom del splača ustaviti in temeljito razmisliti. Tudi, če imate do potankosti izdelan plan, gre redko vse po načrtu.

Opazujte, katere sobe prejemajo več svetlobe in kje se najraje zadržujete. Morda si boste v teh prostorih želeli urediti dnevne prostore, spalnico in stranske prostore pa raje umestili v manj osvetljeni del hiše. Gradnja ali prenova starejših hiš pogosto prinese nepredvidena dodatna dela in s tem povezane večje stroške. Imejte to v mislih že pri nakupu nepremičnine.

Prenova stanovanja, zasteklitev balkona, zimski vrt, prenova kopalnice, obnova hiše, vodovodne inštalacije, polaganje laminata in nove elektroinštalacije so med prleškimi mojstri zelo pogosto iskane storitve med sledečimi izvajalci:

Ipo Beton družba za gradbeništvo d.o.o., Probit d.o.o., Mizar FM d.o.o., Jurkovič slikopleskarstvo in splošna gradbena dela d.o.o., Instalacije Kapun d.o.o., Steklarstvo in trgovina Jasminka Petovar s.p., Zaključna gradbena dela Samo Vagner s.p., Mizarstvo Ambrož, Montaža Završnik - montaža gradbenih elementov d.o.o., Elektro Masten - montaža, storitve in trgovina d.o.o., Keramičarstvo Boštjan Kosajnč s.p., Montaža stenskih in stropnih oblog Skaza Slavko s.p. in drugi.

Preverjene ponudnike za polaganje keramike, talno gretje, polaganje knaufa, zunanje talne obloge in druga gradbena dela v Gornji Radgoni, Jeruzalemu, Ljutomeru in okolici najdete tudi na Omisli.si.

Dokončajte, preden se vselite

Verjamemo, da nestrpno čakate na dan, ko bo vaša gradnja ali obnova končana. Razumljivo je, da bi se čimprej radi vselili v nove oziroma prenovljene prostore. Ljudje pogosto to tudi storijo takoj, ko so vzpostavljeni osnovni pogoji za bivanje. Ureditev okolice in dokončanje prostorov, ki se zdijo manj pomembni, preložijo na poznejši čas. Izkušnje kažejo, da se ta »pozneje« zna zavleči v leta, če se sploh kdaj zgodi.

Če že imate izvajalce za gradnjo pri hiši, je veliko lažje zaključiti projekt takoj. Sicer tvegate, da polaganje ploščic v garaži ali montaža zaključnih letev in svetil v kleti morda nikoli ne bo izvedena. Navsezadnje luč sveti tudi, če žarnica binglja na žici, kajne? Nedokončani prostori hitro postanejo zbirališče vse mogoče navlake, zato se je kasneje še toliko težje lotiti finalizacije. Ohranite svojo odločnost in opravite vsa opravila še pred prvo nočjo v novi hiši!

Polaganje keramike, vodovodar, električar, mizar, steklar in slikopleskarstvo so v Prlekiji zelo iskani poklici, ko v vašem domu poteka popolna adaptacija bivalnih prostorov. Za celostno zunanjo podobo okolice vaše hiše poskrbijo mojstri za zidarstvo, barvanje fasade, polaganje kamna, tlakovanje dvorišč, polaganje robnikov, asfaltiranje in zaključna dela v gradbeništvu. Med njimi:

Constcomp gradbene storitve d.o.o., Montaža sten in stropov Megla d.o.o., Ze-Art-Glas Steklarstvo Daniel Zelko s.p., Splošno gradbeno podjetje Tivadar d.o.o., Optima grading d.o.o., Gradbeno podjetje Terakop d.o.o., Pigrad gradbeništvo in trgovina d.o.o., Šraufek - Bertoncelj Aleš s.p. Zaključna gradbena dela in posredovanje, Kolgrad elektroinstalacije in gradbeništvo, Keramičarstvo Karel Marinč s.p., Slikopleskarstvo fasaderstvo Vojko Horvat s.p., Inštalacije Kapun - Vodovodno inštalaterstvo in montiranje centralnih kurjav d.o.o. in drugi.

Želite pridobiti ponudbe zaupanja vrednih prleških mojstrov in izvajalcev, da bo vaša gradnja ali obnova potekala gladko in brezskrbno? Pošljite povpraševanje z osnovnimi podatki in vašimi željami na Omisli.si.

Povežemo vas tudi z izkušenimi gradbeniki iz Kapele, Miklavža, Ormoža in okolice.



Več v Gospodarstvo