V petek obravnavali sedem prometnih nesreč

Pri tem so se štiri končale z lažjimi telesnimi poškodbami v ostalih treh je nastala samo materialna škoda.

Prlekija-on.net, sobota, 2. oktober 2021 ob 08:46
Prometna nesreča na cesti Ljutomer - Cezanjevci

Prometna nesreča na cesti Ljutomer - Cezanjevci

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali sedem prometnih nesreč. Pri tem so se štiri končale z lažjimi telesnimi poškodbami v ostalih treh je nastala samo materialna škoda. Obravnavanih je bilo še šest primerov povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana tri kazniva dejanja in dve kršitvi javnega reda.

S področja kriminalitete je bil v Murski Soboti obravnavan vlom v parkomat. V Domajincih so neznanci namerno poškodovali osebni avtomobil. Soboški policisti so obravnavali tatvino obeh registrskih tablic MB SB-785.

Javni red je bil kršen 1-krat v zasebnem prostoru in 1-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Prometna nesreča na cesti Ljutomer - Cezanjevci

Vozilo končalo v obcestnem jarku, ena oseba se je poškodovala


Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota.

Policisti v zadnjem času beležijo porast vlomov v stanovanjske objekte. Zato pozivajo občane, da so pozorni na sumljive osebe, ki se gibljejo okrog stanovanjskih hiš in blokov ali se kako drugače zadržujejo v naseljih. Ob tem vas tudi opozarjajo, da poskrbite za svoje premoženje in sicer, da zaklepate vrata in zapirate okna ob vašem odhodu od doma. O pojavu neznancev obveščajte policijo na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

V času med 1. in 10. oktobrom 2021 bo potekala nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Pešce opozarjajo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25