Kevin Lackovič, ki je to poletje s kolesom potoval po Evropi, obiskal OŠ Mala Nedelja

Mlad fant navdušuje s svojo karizmo, pogumom, trmo, odločnostjo in pravim pogledom na svet.

Prlekija-on.net, sreda, 6. oktober 2021 ob 14:27
Kevin Lackovič na obisku OŠ Mala Nedelja

Kevin Lackovič na obisku OŠ Mala Nedelja

Ste že kdaj slišali za vasico Drakovci v bližini Male Nedelje? Tam se nahaja rojstna hiša Karla Grossmanna, pionirja slovenskega filma, katerega ime nosi festival fantastičnega filma in vina v Ljutomeru. Tam živi Narsej Lackovič, judoist, najboljši športnik občine Ljutomer leta 2021. Tam živi tudi njegov brat, Kevin Lackovič, skorajda svetovni popotnik. Marsikateri ga spremljate na instagramu in sledite njegovim dogodivščinam ... Najbolj všeč mi je bila njegova misel: »We only live once. Wrong. We die only once! We live every day!« V prevodu: Samo enkrat živimo. Napačno. Samo enkrat umremo. Živimo vsak dan. Točno tako bi morali vsi živeti. Točno tako živi Kevin Lackovič, naš ponos in naše upanje, fant, ki s svojim prisrčnim nasmehom razoroži vse od starih do mladih, fant, ki ima po svetu ogromno prijateljev in znancev, ki so mu pomagali na njegovem potovanju. Mlad fant navdušuje s svojo karizmo, pogumom, trmo, odločnostjo in pravim pogledom na svet. Ostaja zelo skromen in domač, vedno prijazen do vseh in duhovit na svoj poseben način. Preberite, kaj je sam napisal o sebi.

Kevin v Italiji

Prlek, ki se s kolesom potepa po Evropi, se nam tokrat javlja iz Italije


Sem Kevin Lackovič in to poletje sem potoval s kolesom po Evropi. Moji cilji so bili Berlin, Rim in Istanbul. Prevozil sem kar 4.500 km. Žal mi zaradi zdravstvenih težav ni uspelo priti do Istanbula, vendar bom poskusil drugo leto. Lepše rečeno, uspel bom drugo leto.

SVET JE LEP. Toliko možnosti, miru in varnosti še nikoli v zgodovini človeštva nismo imeli, zato je treba to izkoristiti.

Učencem sem hotel pokazati, da je dandanes vse možno, če si le upaš in imaš pogum in to narediš. Kratko rečeno, sanjati morajo visoko in si vse uresničiti.

V 30 minutah sem jim na kratko predstavil sebe in svoje cilje, kaj me je motiviralo, zakaj sem se odločil za kolo ter svojo pot s kolesom. Poskusil sem se jim prikazati čim bolj pozitivni luči, vendar sem jim opisal tudi nekatere slabe prigode, kot ko sem se odpeljal v vojaško bazo, spal zraven kače, imel veliko predrtih zračnic itd. Vendar kljub vsemu moraš vztrajati in iti pogumno naprej. Poudaril sem tudi pomembnost jezikov, da postajajo vedno bolj pomembni, in da se jih naj le pridno učijo.

Meni je bilo zelo zabavno in v čast, da me je moja osnovna šola povabila na to predstavitev. In upam, da sem vsaj enega otroka navdušil za kolesarjenje ali pa potovanje. Če sem ga, je moj cilj dosežen. Z enim dobrim dejanjem se lahko spremeni svet.

Hvala lepa Osnovni šoli Mala Nedelja za možnost in super sendvič.

Hvala tebi, Kevin, da si nas prišel obiskat. V veliko čast nam je in smo ponosni, da si bivši učenec iz OŠ Mala Nedelja! Vztrajaj pri svojem početju in širi pozitivno energijo med ljudmi!



Več v Kultura in izobraževanje