V Ljutomer prihaja najboljša slovenska ekipa zadnjih let

Ljutomersko ekipo Meteorplast ŠIC bar v 6. krogu čaka domača preizkušnja proti Dobovcu, večkratnemu državnemu prvaku in udeležencu lige prvakov.

Prlekija-on.net, sreda, 13. oktober 2021 ob 07:48
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Po porazu v 5. krogu 1. slovenske futsal lige proti Hiši daril na Ptuju čaka ljutomersko ekipo Meteorplast ŠIC bar v 6. krogu domača preizkušnja proti Dobovcu, večkratnemu državnemu prvaku in udeležencu lige prvakov. Tekma bo v petek, 15. oktobra 2021, ob 20.30 uri v dvorani ŠIC Ljutomer. Vstopnine ne bo, gledalci pa morajo za ogled tekme izpolnjevati enega izmed pogojev PCT.

Po prvem porazu v sezoni se ljutomerska ekipa, ki ima po nepopolnih 5. krogih pet točk in zaseda četrto mesto, pripravlja na najboljšo slovensko ekipo, ki je vrsto let praktično brez konkurence v Sloveniji. Številni slovenski in hrvaški reprezentanti pod vodstvom trenerja Kujtima Morine so nesporni favoriti za zmago na petkovem dvoboju v prleški prestolnici. »Rezultatsko bomo neobremenjeni, saj se zavedamo razlike v kvaliteti. Naš cilj je predvsem prikazati dobro igro in jim poskušati čim dlje časa konkurirati. Tekma bo za nas super izkušnja, zato se je vsi v ekipi že veselimo,« je dejal Matic Goznik, ki je bil ob odsotnosti poškodovanega Kristiana Škergeta na Ptuju kapetan ljutomerske ekipe.

Tudi pred dvobojem z Dobovcem bo imela polne roke zdravniška služba ljutomerskega kluba. Na seznamu poškodovanih so Miha Prijol, Jakob Žuman, Žan Krajnc, Tilen Rajter in Urban Goričan. Kdo vse bo lahko v petek oblekel dres bo znano tik pred tekmo.

Meteorplast ŠIC bar je v dosedanjih štirih tekmah, v 1. krogu je bil prost, zabeležil zmago (Oplast Kobarid), dva neodločena izida (Mlinše, Dobrepolje) in poraz (Hiša daril Ptuj). Dobovec je v tej sezoni v štirih tekmah zabeležil tri zmage (Litija, Bronx Škofije, Siliko Vrhnika) in en neodločen izid (Hiša daril Ptuj) ter trenutno zaseda drugo mesto (10 točk). V svojih vrstah ima tudi prvega strelca prvenstva Žigo Čeha (5). Prav tako se je pod pet zadetkov podpisal Adrijan Trstenjak iz ljutomerske ekipe, ki si s Čehom in Maxom Veselom deli prvo mesto na listi strelcev.



Več v Šport