Bioterme Mala Nedelja so najboljše srednje veliko termalno kopališče

Med srednje velikimi termalnimi kopališči so prvo mesto letos zasedle Bioterme Mala Nedelja, ki so zbrale največ glasov kopalk in kopalcev.

Prlekija-on.net, sreda, 13. oktober 2021 ob 12:00
Bioterme Mala Nedelja

Bioterme Mala Nedelja

Na prireditvi v RTV-centru Maribor so podelili priznanja najboljšim kopališčem in termam, ki jih poleti izbirajo kopalke in kopalci slovenskih kopališč. Izbor je letos potekal že 31, nagrade pa so podelili v šestih kategorijah. Med srednje velikimi termalnimi kopališči so prvo mesto letos zasedle Bioterme Mala Nedelja, na drugem mestu so Terme Vivat, na tretjem pa Thermana park Laško.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so ponovno prejele Terme Paradiso iz Dobove, na drugem mestu so Terme Cerkno, na tretjem pa Terme Snovik. Najboljše veliko termalno kopališče je postalo kopališče Aqualuna Term Olimia, na drugem so Terme 3000, na tretjem pa Termalna riviera Terme Čatež.

V kategoriji naravnih kopališč so obiskovalci četrtič zapored najbolje ocenili Velenjsko plažo, drugo mesto je pripadlo Simonovemu zalivu, tretje pa kopališču Talaso Strunjan. V kategoriji letnih kopališč so kopalci največ glasov namenili Letnemu kopališču Ajdovščina, na drugem mestu je Letno kopališče Celje, na tretjem pa Mariborski otok. V kategoriji pokritih bazenskih kopališč je ponovno prvo mesto doseglo Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu je Vodni park Bohinj, na tretjem pa Aquapark Žusterna.

Izbor je potekal v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija na več radijskih postajah po Sloveniji.

Posebnost Bioterm je termomineralna voda, ki izvira iz dveh vrtin

"Programi, usmeritve in ponudba Bioterm so najtesneje povezani z elementi zdravega načina življenja in zdrave prehrane. Ponudba sloni na izkoriščanju naravnih potencialov - termalne vode, ugodne klime ter naravnih danostih prijetnega domačega okolja. Posebnost Bioterm je termomineralna voda, ki izvira iz dveh vrtin globine 2.273 m in 1.537 m. Ob izviru ima med 42 in 51 stopinj Celzija. Voda je čista, brez primesi, visokokakovostna, hipertermalna, topla, bogata z natrijem, kalijem in hidrogenkarbonatom. Zaradi balneoloških značilnosti je primerna za rekreacijske, športne in zlasti zdravstvene namene, saj blagodejno vpliva na ohranjanje funkcionalnosti gibalnega sitema in hrbtenice. Programi bivanja, animacije ter wellnessa skozi svojo zasnovo poudarjajo elemente zdravega načina življenja, saj goste spodbujajo, da v času bivanja ali obiska spoznavajo okolico peš ali s kolesom, uživajo zdravo, sezonsko in lokalno prehrano, ter se sproščajo z različnimi wellness programi. Bioterme ponujajo na zunanjih vodnih površinah v velikosti 1.400 m² termalna doživetja v večnamenskem bazenu, hitri reki, dveh masažnih bazenih, dveh bazenih za mirovanje, zalivu in otroškem bazenu. Pokriti bazenski kompleks pa ponuja vodne užitke v različnih bazenih, ki se razprostirajo na površini 600 m². Hotel pa razpolaga s svojim hotelskim bazenom za goste. Temperatura vode v bazenih se giblje med 27 in 36 stopinj Celzija. Gostom je prav tako na voljo sodobno opremljeni fitnes center, svet savn, s petimi različnimi tipi savn, ter najrazličnejši progami wellness storitev (masaže, kopeli, pedikure, maikure, nege..)," se glasi opis Bioterm na spletni strani www.najkopalisce.si, preko katere je potekalo glasovanje, kopalke in kopalci pa so lahko glasovali tudi z glasovnicami na kopališčih.

Cenjeni gostje, dnevni obiskovalci in prijatelji! Z veliko hvaležnostjo, se kljub posebnim časom, skozi katere se prebijamo, vsem prav iskreno zahvaljujemo za izkazano zaupanje. Današnje priznanje nam daje dodatno energijo in zagon, da se še naprej trudimo narediti vaš oddih in prosti čas kar se da prijeten in sproščujoč. HVALA DO NEBA IN DOBRODOŠLI V BIOTERME! #hvala #thankyou #dankeschön #grazie #merci #gracias

Objavil/a Bioterme dne Torek, 12. oktober 2021


Več v Gospodarstvo