Gasilci prikazali, kako pravilno pogasiti požar

Prikaz gasilcev PGD Ljutomer uporabe različnih gasilnih sredstev in metod gašenja na Glavnem trgu v Ljutomeru

Dejan Razlag, sobota, 18. junij 2011 ob 19:411
Gasilska vaja

Gasilska vaja

Gasilci PGD Ljutomer, ki letos slavi 140-letnico obstoja, so na Glavnem trgu v Ljutomeru prikazali uporabe različnih gasilnih sredstev in metod gašenja. Navzočim so prikazali, kako se pravilno ravna ob požaru in s čim se požar gasi, odvisno od tega, kaj gori ter napake, ki jih pri tem najpogosteje naredijo ljudje, ko požar gasijo z neprimernimi sredstvi za gašenje. Pri tem so uporabili tudi novo pridobitev v društvu - termokamero.

Že prejšnjo soboto so v sodelovanju z nujno medicinsko pomočjo Ljutomer in Policijsko postajo Ljutomer izvedli skupno operativno vajo na temo "Prometna nesreča". Ob tem so prikazali kako se ukrepa pri prometni nesreči.

V sredo, 22. junija pa še sledi velika gasilska regijska vaja na Glavnem trgu v Ljutomeru s pričetkom ob 18. uri. Na vaji bodo sodelovali regijski centri širšega pomena: PGD Murska Sobota, PGD Gornja Radgona, PIGE Lendava in PGD Ljutomer ter Zdravstveni dom Ljutomer in Policijska postaja Ljutomer. Na vaji bodo prikazali delo gasilskih enot ob različnih vrstah nesreč.

Gorečega olja nikar ne gasite z vodo


Več v Kultura in izobraževanje