V društvu Sever obeležili 20. obletnico osamosvojitve Slovenije

V spomin na 20. obletnico osamosvojitve so na stavbi PP Murska Sobota odkrili tudi spominsko ploščo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. junij 2011 ob 11:08
V teh dneh ob 20-letnici osamosvojitve Slovenije po celotni državi potekajo številne slovesnosti. Tudi člani Policijskega veteranskega društva SEVER za Pomurje so ob tej priložnosti v petek, 18. junija 2011 ob 10. uri, organizirali že 20. tradicionalni pohod po poteh bojev pomurskih policistov.

Pred pohodom je Milan Horvat, bivši predsednik Policijskega veteranskega društva SEVER, udeležencem predstavil aktivnosti takratnih pomurskih miličnikov pri dogodkih izpred dvajsetih let.

Letos so pohodniki prehodili pot med Mursko Soboto in Rakičanom. V domu krajanov Rakičan, kjer so se leta 1991, že veliko pred osamosvojitveno vojno, urili takratni pripadniki Posebne enote milice UNZ Murska Sobota, je dogodke iz leta 1991 opisal Alojz Flisar, ki je v tistih časih poveljeval posebni enoti.

Ob 13. uri so se pohodniki vrnili pred stavbo Policijske postaje v Mursko Soboto, kjer je v počastitev 20-letnice samostojnosti države potekala slovesnost. Zbrane je nagovoril Drago Ribaš, direktor PU Murska Sobota. V govoru je orisal vlogo takratne milice pri osamosvajanju. Z minuto molka se je spomnil tudi vseh domoljubov, ki so izgubili življenje v desetdnevni vojni.

V spomin na 20. obletnico osamosvojitve so na stavbi PP Murska Sobota odkrili tudi spominsko ploščo. Ploščo so odkrili Drago Ribaš, Anton Štihec, župan mestne občine Murska Sobota in Ciril Magdič, predsednik pomurskega veteranskega društva SEVER.

Po slovesnosti so vse udeležence pogostili s hrano in pijačo. Družabno srečanje je bila prava priložnost za obujanje dogodkov iz leta 1991.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje