Na spletu objavil pretresljiv video, kako namerno trči v medveda

Povzročitelj je kar sam naložil video ter se s tem gnusnim dejanjem še celo »pohvalil«.

Prlekija-on.net, sobota, 23. oktober 2021 ob 13:11
Povzročitelj je vse posnel in objavil

Povzročitelj je vse posnel in objavil

Po spletu je v petek zaokrožil video, v katerem voznik vozi za medvedom, ki beži po cesti pred vozilom, voznik pa nato zanalašč trči vanj. Povzročitelj je kar sam naložil video ter se s tem gnusnim dejanjem še celo "pohvalil". Video naj bi nastal v Kočevju.

Uporabnik je video naložil na svoj Instagram račun, kmalu po tem, ko so se zvrstili komentarji zgroženih uporabnikov, pa ga je zbrisal. Pri Slovenskih novicah so poiskali avtorja posnetka in ga vprašali, zakaj je storil to strašno dejanje. Voznik pa jim je zatrdil, da medveda ni povozil namerno ter da je z živaljo vse v redu. O dogodku so bili obveščeni policisti in drugi pristojni organi.

Kazenski zakonik Slovenije opredeljuje mučenje živali kot kaznivo dejanje in določa, da se, kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev. Kdor s takim dejanjem muči več živali ali mučeno žival trajno hudo pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se kaznuje z zaporom do enega leta.



Več v Črna kronika