Vozilo trčilo v drevo, ena oseba umrla. Voznik je vozil pod vplivom alkohola.

V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da voznik ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je tudi pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, sreda, 27. oktober 2021 ob 08:51

DESTRNIK Svetinci SVETINCI 26.10.2021 20:04 PROMETNA NESREČA Ob 20.04 je v Svetincih , občina Destrnik , voznik...

Objavil/a 112 PTUJ dne Torek, 26. oktober 2021

Prometna nesreča

V torek, 26. oktobra, ob 20.04 je v Svetincih, občina Destrnik, vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, dve osebi s tehničnim posegom rešili iz vozila, iztekle motorne tekočine posuli z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj in Lenart.

Poškodovani osebi sta bili prepeljani v UKC Maribor.

Iz PU Maribor so v sredo sporočili, da so v torek, okrog 20.05, bili obveščeni o prometni nesreči, do katere je prišlo na regionalni cesti med Lenartom in Ptujem, izven naselja Ločič. V nesreči je bilo udeleženo eno tovorno vozilo, ki ga je vozil 37-letnik. Po doslej zbranih ugotovitvah, je ta peljal po klancu navzdol, ko je v levem ovinku zapeljal izven vozišča, pri tem pa trčil v nasip. Vozilo je odbilo tako, da je potem trčilo še v drevo in obstalo zagozdeno, zato so dva potnika iz vozila, s tehničnim posegom, rešili gasilci. Voznik se je pri tem lahko telesno poškodoval, eden izmed sopotnikov (63-letnik) je utrpel hude telesne poškodbe in ostaja na zdravljenju, 62-letni sopotnik pa je po prometni nesreči poškodbam podlegel.

V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da voznik ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,79 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled, za vozilo pa izvedeniški pregled. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje v prometu (324. čl. KZ-1).



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25