Zgodba kasača Maxija se je končala žalostno. »Z globokim vzdihom se je poslovil sam...«

»Maxijeva zgodba je končana. Medtem, ko smo čakali na veterinarja, da ga uspava, se je z globokim vzdihom poslovil sam. Njegovo srce očitno ni zdržalo. Preveč je bilo,« so sporočili iz Društva za zaščito konj.

Prlekija-on.net, torek, 2. november 2021 ob 09:471
Maxi se je žal poslovil, foto: Društvo za zaščito konj

Maxi se je žal poslovil, foto: Društvo za zaščito konj

Pred dnevi smo že pisali o žalostni zgodbi ljutomerskega kasača Maxi Liona, ki je v preteklosti blestel na kasaških dirkah, svoja starejša leta pa je dočakal hudo zanemarjen. V Društvu za zaščito konj so mu te dni pomagali, kolikor se je dalo, a so v torek zjutraj sporočili žalostno novico, da se je Maxi žal poslovil.

"Maxijeva zgodba je končana. Medtem, ko smo čakali na veterinarja, da ga uspava, se je z globokim vzdihom poslovil sam. Njegovo srce očitno ni zdržalo. Preveč je bilo.
Ponoči sva se pogovarjala. Želela sem, da se odloči sam. In se je odločil. Zaspal je. Mirno in tiho, vendar obdan z ljubeznijo, ki je doslej ni bil deležen.
Dirjaj Maxi po nebeških poljanah. Tam ni bolečin in ne izmečkov, ki bi ti povzročali trpljenje
," so ob tem zapisali v društvu.

Maxi Lion, foto: Društvo za zaščito konj

Društvo za zaščito konj se trudi rešiti hudo zanemarjenega ljutomerskega kasača Maxija


V društvu so mu pomagali, da se je po vseh nevšečnostih postavili na noge, z vsemi infuzijami, z vsemi mogočimi podporami. Njegov desni sklep je bil hudo zdelan, v društvu so predvidevali, da gre za artrozo. "Njegovo telo je, kljub vsem protibolečinskim in podpornim terapijam, poslanimi energijami, dobrim željam, takšnimi in drugačnim domačim zdravilom, kremam,... ena sama bolečina. Res smo si želeli, da bi mu pomagali, naredili smo vse, kar smo lahko," so še zapisali v ponedeljek zvečer. V torek se je njegova pot žal zaključila.

Maxijeva zgodba je končana. Medtem, ko smo čakali na veterinarja, da ga uspava, se je z globokim vzdihom poslovil sam....

Objavil/a Društvo za zaščito konj dne Torek, 02. november 2021

Kot veste, smo ga nekako postavili na noge. Z vsemi infuzijami, z vsemi mogočimi podporami. Ni da ni. Maxi sam ne more...

Objavil/a Društvo za zaščito konj dne Ponedeljek, 01. november 2021


Več v Črna kronika