Na štajerski avtocesti umrl 23-letnik

Trčenje je bilo tako silovito, da je iz kombija padel 23-letni potnik, ki je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl.

Prlekija-on.net, četrtek, 4. november 2021 ob 16:43

Avtocesta Celje - Ljubljana je spet odprta. Ostaja še upočasnjen promet na posameznih odsekih, pa tudi na vzporedni...

Objavil/a Promet.si dne Četrtek, 04. november 2021

Nastajali so zastoji

V četrtek, 4. novembra, ob 12.17 je na avtocesti Blagovica-Lukovica, občina Lukovica, kombinirano vozilo trčilo v stoječe tovorno vozilo na odstavnem pasu. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe ter posuli iztekle tekočine. V prometni nesreči je umrla ena oseba. Avtocesta v smeri proti Ljubljani je bila zaprta, obvoz je bil urejen po lokalni cesti.

Kot so sporočili iz PU Ljubljana, se je nesreča zgodila na štajerski avtocesti med Blagovico in Lukovico proti Ljubljani. Po prvih podatkih je voznik kombija vozil proti Ljubljani in pri tem trčil v zadnji del tovornega vozila, ki se je pred njim ustavilo zaradi razmer v prometu.

Trčenje je bilo tako silovito, da je iz kombija padel 23-letni potnik, ki je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl. 27-letni voznik je bil lažje poškodovan. Voznik tovornjaka ni dobil poškodb.

Kraj prometne nesreče sta si ogledali dežurni preiskovalna sodnica in tožilka. Promet je še vedno oviran, obvoz pa je urejen po vzporedni regionalni cesti.



Več v Črna kronika