Dodatna navodila in priporočila za cepljenje proti Covid-19 v ZD Ljutomer

V ZD Ljutomer cepijo s tretjim odmerkom proti Covid-19, stare 18 let in več.

Prlekija-on.net, petek, 5. november 2021 ob 07:40
ZD Ljutomer

ZD Ljutomer

Zdravstveni dom Ljutomer obvešča, da že po objavljenem urniku, ki se nahaja na njihovi spletni strani cepijo poživitvene (tretje) odmerke proti Covid-19, stare 18 let in več.

"Po poživitveni (tretji) odmerek lahko pridejo vsi, ki so po osnovnem cepljenju cepljeni z Pfizerjem ali Moderno že po 6. mesecih po prejetem drugem odmerku. Vsi tisti, ki so se cepili z Astrazeneco in Johnsonom, pa lahko po poživitveni odmerek pridejo že po dveh mesecih od osnovnega cepljenja.

Prav tako je priporočljiv za vse težje imunsko oslabljene osebe po presoji lečečega zdravnika ali po priporočilih specialista. Minimalen presledek med osnovnim in dodatnim odmerkom je pri imunsko oslabljenih osebah štiri tedne.

Poživitveni in dodatni odmerek se cepita z cepivi Pfizer in Moderna (osebe starejše od 30.let). Kjer so le ta odsvetovana, se cepi z AstraZeneco. Cepljenje s cepivom Johnson je trenutno ustavljeno.

Osebe, ki so prebolele Covid-19 in so bile polno cepljene, poživitvenega odmerka ne potrebujejo," sporočajo.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo