Znan je datum rednih volitev v državni zbor

Predsednik Pahor se je po posvetovanjih odločil, da bo v februarju 2022 podpisal akt o razpisu rednih volitev v državni zbor, v katerem bo kot dan glasovanja določil prvi možen datum, 24. april 2022.

Prlekija-on.net, petek, 5. november 2021 ob 12:00
Naslednje leto je volilno leto

Naslednje leto je volilno leto

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v petek, 5. novembra, po pogovorih z vodji poslanskih skupin Desus, italijanske in madžarske narodne skupnosti in LMŠ, zaključil posvetovanja v Državnem zboru Republike Slovenije, kjer se je v zadnjih dneh ločeno srečal z vodji vseh poslanskih skupin.

"Predsednik Pahor je tokrat že drugič posvetovanja opravil v poslanskih skupinah v Državnem zboru. Na ta način se je želel zahvaliti vodjem poslanskih skupin za dosedanje sodelovanje pri oblikovanju predlogov kandidatur, ki jih predsednik republike predlaga v izvolitev državnemu zboru," sporočajo iz kabineta predsednika.

Predsednik Pahor se je po posvetovanjih odločil, da bo v februarju 2022 podpisal akt o razpisu rednih volitev v državni zbor, v katerem bo kot dan glasovanja določil prvi možen datum, 24. april 2022, so še sporočili.



Več v Politika