Žan Kolmanič v klubu Austin FC ostaja do leta 2024

Po pravilih tamkajšnje lige s potrditvijo dolgoročnejšega sodelovanja ostaja kot član Austin FC v Major League Soccer do leta 2024.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. november 2021 ob 17:39

Ameriška zgodba o uspehu je dobila novo poglavje: Žan Kolmanič po pravilih tamkajšnje lige s potrditvijo dolgoročnejšega...

Objavil/a NK Maribor dne Petek, 19. november 2021

Žan Kolmanič ostaja v Austin FC

Žan Kolmanič, levi bočni branilec, ki prihaja iz Veržeja, se je iz Maribora k Austinu preselil marca letos. Kluba sta takrat sklenila dogovor o enoletni posoji. Kolmanič pa sedaj po pravilih tamkajšnje lige s potrditvijo dolgoročnejšega sodelovanja ostaja kot član Austin FC v Major League Soccer do leta 2024, sporočajo iz NK Maribor. Kluba sta ob selitvi 21-letnega branilca v ZDA sklenila dogovor, ki je za NK Maribor pomenil donosen prestop.

Po dobrih igrah v vijoličastem je Žan nadgradil razvojno pot in v Austinu v preteklih mesecih zbral 30 nastopov (23-krat v začetni enajsterici) ter prispeval štiri asistence, kar mu na klubski lestvici omogoča delitev tretjega mesta. Kot novinec v hitro razvijajočem se in vedno bolj atraktivnem tekmovanju je zabeležil 41 neposrednih podaj v napadalnih akcijah, kar ga uvršča na peto mesto med vsemi branilci v ligi. Hkrati pa je po odvzetih žogah (32) tretji najuspešnejši pri Austinu. Nekdanji član selekcije U21 je v oktobrskem terminu dobil tudi prvo povabilo v člansko reprezentanco Slovenije.

"Žanov primer dokazuje, da fantje, ki odhajajo iz Maribora v tujino, naredijo korak naprej. Obenem pa gre za potrditev njegove kvalitete in dobrega dela v našem klubu. Veseli nas, da se je hitro prilagodil na novo okolje in postal pomemben član moštva. Žan je najprej naredil uspešen preskok iz nogometne šole v člansko konkurenco in zdaj tudi na prvi postaji v tujini, kar je spodbudno za klub ter za igralce. Upamo, da bo podobnih zgodb v prihodnje še več, saj imamo znova v kadru kar nekaj fantov, ki so iskani, kar dokazuje, da je ekipa tržno zanimiva in da je Maribor dobra odskočna deska za tujino. Ne samo za klube v Evropi, ampak tudi onstran luže," je ob potrditvi novice iz MLS pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Here to Stay

Here to stay. | Austin FC exercise permanent transfer option for Žan Kolmanič. Details: austinisverde.co/hks

Objavil/a Austin FC dne Petek, 19. november 2021


Več v Šport