Velika zmaga Meteorplast ŠIC bar v gosteh

Prleška ekipa je z drugo zmago, doslej pa je zabeležila še štiri neodločene izide in tri poraze (10 točk), na petem mestu prvoligaške razpredelnice.

Prlekija-on.net, sobota, 27. november 2021 ob 10:04
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek, 26. novembra, so bile v 1. slovenski futsal ligi na sporedu tekme 11. kroga. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je gostoval v Zagorju ob Savi in tamkajšnje ŠD Mlinše premagal s 4:1 (1:1). Prleška ekipa je z drugo zmago, doslej pa je zabeležila še štiri neodločene izide in tri poraze (10 točk), na petem mestu prvoligaške razpredelnice.

Tomislav Novak, trener ljutomerske ekipe, je na zahtevno gostovanje popeljal naslednje igralce: Andrej Fajfar (vratar), Kristian Škerget (kapetan), Aljaž Goznik, Matic Goznik, Aljaž Ruis, Alen Ruis, Rok Šnofl, Urban Goričan, Mitja Gašparič, Niko Vajda, Tilen Rajter in Žiga Tkalčič. Doma so ostali vratarja Miha Prijol in Toni Kovše (bolezen) in Adrijan Trstenjak (kartoni).

Gostitelji, ki so v prvem delu prvenstva v Ljutomeru iztržili neodločen izid (2:2), so tokratni dvoboj v Zagorju ob Savi pričeli boljše in preko Luke Klančišarja v 6. minuti tudi povedli. Zaostanek ni zmedel Prlekov, ki so v nadaljevanju dvoboja prikazali eno boljših predstav v sezoni in povsem zasluženo zmagali.

Za izenačenje je v 12. minuti poskrbel Aljaž Goznik, da pa Prleki niso odšli na odmor s prednostjo, se gostitelji lahko zahvalijo vratarju Jakobu Kralju, ki je zaustavil številne priložnosti gostov.

V drugem polčasu so na igrišču povsem zagospodarili Ljutomerčani. Priigrali so si številne priložnosti in s tremi dodatnimi zadetki v Kraljevi mreži prišli do pomembne zmage. Zmagovalec je bil odločen že po petih minutah nadaljevanja. Najprej je v 24. minuti zadel Aljaž Ruis, minuto za tem pa je še drugi zadetek dosegel Aljaž Goznik, ki se je z osmim zadetkom v sezoni povzpel na visoko peto mesto liste strelcev. Futsalerji domače ekipe, ki so zaradi grobosti prejeli štiri rumene kartone, so v 34. minuti izpolnili kvoto šestih prekrškov, kar je kaznoval Alen Ruis, ki je zadel s kazenskega strela (10 metrov). »Čestitke mojim fantom, ki so odigrali oba polčasa tako, kot smo na prvi proti tem nasprotniku prvi polčas. Naša zmaga je več kot zaslužena,« je po tekmi dejal trener Tomislav Novak, Urban Goričan pa je dodal: »Težka tekma, kot smo tudi pričakovali. V Zagorju je vedno težko, saj je domača ekipa zelo fizično močna. V prvem polčasu smo imeli kar nekaj priložnosti, ki jih nismo izkoristili, v nadaljevanju pa je stekla tudi realizacija

Meteorplast ŠIC bar bo v 12. krogu 1. slovenske futsal lige v petek, 3. decembra 2021, v dvorani ŠIC Ljutomer gostil Dobrepolje.

ŠD Mlinše - Meteorplast ŠIC bar 1:4 (1:1)

Podrobnosti z dvoboja ŠD Mlinše - Meteorplast ŠIC bar, ostale izide 11. kroga ter lestvico 1. SFL najdete na povezavi.



Več v Šport