Pod vplivom alkohola padla s skirojem in se huje poškodovala

S skirojem je zapeljala v udarno jamo, pri tem je padla in se hudo telesno poškodovala.

Prlekija-on.net, nedelja, 28. november 2021 ob 09:13
Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor

Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor

Danes ponoči se je 41-letni voznica skiroja peljala po kolesarski stezi na Gregočičevi ulici v Mariboru. S skirojem je zapeljala v udarno jamo, pri tem je padla in se hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so ugotovili, da je voznica imela v organizmu 0,46 mg/l alkohola, izdali so ji plačilni nalog. Obveščen je bil vzdrževalec kolesarske steze, prav tako pa bodo policisti s poročilom obvestili pristojno tožilstvo.

Voznica zapeljala na nasprotni vozni pas

Sinoči pa je 45-letna voznica osebnega avtomobila na regionalni cesti Slovenska Bistrica - Poljčane, v Križnem vrhu, zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v vozilo 30-letne voznice osebnega avtomobila, katera je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Vozili sta zaradi tega trčili, 30-letna voznica se je ob tem hudo telesno poškodovala, 45-letna voznica pa se je lahko telesno poškodovala. Obe sta bili z reševalnim vozilom prepeljani v UKC Maribor.

Policisti bodo 45-letno voznico kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, po čl. 323/III Kazenskega zakonika (KZ-1).



Več v Črna kronika