Pred premorom poraz na gostovanju

Meteorplast ŠIC bar je zdaj na šestem mestu s 13. točkami. Prvenstvo se bo nadaljevalo 14. januarja, ko bo v Ljutomeru gostovala Hiša daril s Ptuja.

Prlekija-on.net, sobota, 11. december 2021 ob 09:51
Oplast Kobarid - Meteorplast ŠIC bar

Oplast Kobarid - Meteorplast ŠIC bar

Članska vrsta ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara se je na zadnjo tekmo v koledarskem letu 2021 odpravila na najdaljše gostovanje, v Kobarid, kjer se je na tekmi 13. kroga 1. slovenske futsal lige pomerila z Oplastom. Derbi sredine prvoligaške razpredelnice so dobili gostitelji s 4:2 (2:2) in se Ljutomerčanom maščevali za poraz v prvem delu prvenstva, ko so v Ljutomeru izgubili kar z 8:2. Meteorplast ŠIC bar je zdaj na šestem mestu s 13. točkami. Prvenstvo se bo nadaljevalo 14. januarja, ko bo v Ljutomeru gostovala Hiša daril s Ptuja.

Po petih urah naporne vožnje v kraj ob italijanski meji je ljutomerska ekipa, ki je nastopila brez bolnega kapetana Kristiana Škergeta, odlično pričela dvoboj. Že v 3. minuti je akcijo Adrijana Trstenjaka in Nika Vajde s četrtim prvenstvenim zadetkom v sezoni zaključil Mitja Gašparič. A le minuto kasneje so Ljutomerčani nespametno naredili prekršek dobrih devet metrov od vrat Mihe Prijola, kapetan gostiteljev Dani Vulikić pa je z mojstrskim strelom izid izenačil.

Zadetek ni zmedel prleških futsalerjev, ki so še naprej dominirali in z agresivnim pokrivanjem domačine prisilili v napako v 15. minuti, ko jim je žogo odvzel Gašparič, ki je nastreljal vratnico, odbito žogo pa je v zadetek pospremil Trstenjak. Po novi neizsiljeni napaki, ko je žoga ušla iz rok vratarja Prijola, so domačini imeli indirektni prosti strel, po katerem je za izenačenje v 19. minuti poskrbel Nejc Kovačič.

Nov šok za ljutomersko moštvo je sledil že v prvi minuti drugega polčasa, ko je prvi zadetek v sezoni dosegel Bine Kavčič in povedel domačine v vodstvo s 3:2. Ljutomerčani, ki so se že v prvem polčasu večkrat jezili na neenakovreden sodniški kriterij delilcev pravice Aleša Močnika Periča in Venca Zaševa, se niso več pobrali. Zmanjkalo je energije in značilnega agresivnega pokrivanja nasprotnikovih igralcev, ki so z lahkoto prihajali do priložnosti. Končni izid tekme je v 29. minuti postavil Jan Žnidarič. Ljutomerčani so v zadnjih minutah poskušali z igro z vratarjem v polju, a si niso priigrali resnejše priložnosti za zadetek.

Oplast Kobarid - Meteorplast ŠIC bar 4:2 (2:2)

Ostale podrobnosti s tekme Oplast Kobarid - Meteorplast ŠIC bar, ostale izide 13. kroga 1. SFL, lestvico... najdete na povezavi.



Več v Šport