Orfej spet potuje, tokrat v Francijo

V nedeljo koncert Komornega zbora Orfej

Smiljan Pintarič, torek, 28. junij 2011 ob 18:32
Koncert v Ljutomeru

Koncert v Ljutomeru

Ljutomerski Komorni zbor Orfej že vrsto let uresničuje številne zahtevne projekte. V zadnjem času je s premišljenimi koraki stopil tudi na tekmovalne zborovske odre. Z uspehi, priznanji in nagradami, ki jih je prejel v zadnjih letih, se Orfej uvršča med vidnejše zborovske zasedbe v Sloveniji in Evropi.

Zadnji Orfejev uspeh je star dobro leto. Aprila lani si je Orfej na najpomembnejšem slovenskem zborovskem tekmovanju pripel zlato. Na Naši pesmi 2010 v Mariboru  je prejel 93 točk in s tem najvišjo, zlato plaketo. Na tekmovanju je Orfej dobil še nagrado za osvojeno tretje mesto v absolutni konkurenci in drugo mesto med mešanimi zbori.

Lansko jesen je Orfej koncertiral v Španiji. S svojimi nastopi je prepričal priznanega glasbenika in žiranta mednarodnih zborovskih tekmovanj, gospoda Christiana Balandrasa, ki jih je povabil na festival v Francijo. Festival Musique en Morvan sodi med uglednejše zborovske festivale v Evropi.

Pred odhodom, še koncert v Ljutomeru
Letošnji, začel se bo sredi julija, bo že 36. po vrsti. Orfej se bo na njem predstavil na treh samostojnih koncertih. Skupaj z ostalimi udeleženci festivala, orkestrom in solisti bo dvakrat izvedel tudi Slavnostno mašo sv. Cecilije (Messe Solennelle Messe solennelle de Sainte Cecile), francoskega skladatelja Charlesa Gounoda.

Pred odhodom v Francijo (kamor bodo pevke in pevci odpotovali 14. julija) se bo Orfej predstavil domačemu občinstvu. Prisluhnili jim bomo v nedeljo, 3. julija ob 20. uri, ko bodo s svojo glasbo napolnili ljutomersko cerkev. Glasbeni dogodek, ki ga nikakor ne smete zamuditi. Vstop na koncert je prost.


Več v Glasba in film