»Zašvicajte« v soboto v Turnišču

Ob športnih igrah, bodo potekale tudi zanimive ustvarjalne delavnice in predstavitev modelarstva

Prlekija-on.net, sreda, 29. junij 2011 ob 19:31
To soboto, 2. julija 2011, bo od 13. ure naprej na igrišču pri OŠ Turnišče potekala športno-rekreativna prireditev Švicanje 2011, ki vse bolj postaja pravi festival športa, ustvarjalnosti in mladinske kulture. Ob športnih igrah v odbojki na mivki, ulični košarki in premiernem teku za pokal Turnnišča, bodo potekale tudi zanimive ustvarjalne delavnice in predstavitev modelarstva. V večernem koncertu v programskem sklopu Hip hop na Varaši nastopajo mladi prekmurski raperji, nato pa še skupina L'amour Fou.

Osrednji del Švicanja 2011, ki ga organizira Klub mladih Turnišče (KMT) so športne igre v odbojki na mivki, ulični košarki in teku za Pokal Turnišča. Medtem, ko sta se prva dva športa v preteklih letih dobro prijela v lokalnem okolju, bo tekaški del v Turniču potekal premierno. Tek za pokal Turnišča bo potekal v moški in ženski konkurenci na razdalji 5,8 kilometrov. V KMT pričakujejo tekmovalce iz širšega pomurskega prostora, prijave pa zbirajo preko spletnega obrazca na svoji spletni strani www.turnisce.net, kjer so na voljo tudi vse dodatne ifnormacije o športanju na Švicanju 2011.

Poleg športnega dela projekta, bodo KMT-jevci poskrbeli še za ustvarjalne delavnice in otroške delavnice, kjer bodo lahko svoji domišljiji prepustili prosto pot najmlajši udeleženci Švicanja 2011. Tudi letos bodo modelarji s svojimi modeli začasno zavzeli zračni prostor nad Turniščem, poskrbeli pa bodo tudi za dirke z modeli športnih avtomobilov. Posebej zanimiva bo letošnja novost, Slackline party. Gre za atraktivno hojo po elastični vrvi, kjer lahko vsak preiskusi svoje ravnotežje.

Letošnje Švicanje bo potekalo tudi v večernih urah. Najprej se bodo v programskem sklopu Hip hop na Varaši predstavili mladi prekmurski raperji. Svojo dušo bodo izlili Benno, Đoko Centrifuga, Kiki in Naykii Thugz. Osrednja skupina večera pa so L'amour Fou, izkušeni glasbeniki iz lendavskega konca, ki preigravajo predvsem rock, balkan rock, disco, blues in funk.

Klub mladih Turnišče Švicanje organizira šesto leto zapored, tretjič so jo KMT-jevci poimenovali Švicanje. Projekt tako postaja tradicionalen in se je dobro prijel v domačem okolju. V Klubu mladih Turnišče KMT se že vse od nastanka leta 1999 združuje mladina iz Turnišča in bližnje okolice. Poudarek Kluba mladih Turnišče je na mladinski kulturi, informiranosti mladine v občini, povezovanje z drugimi mladinskimi organizacijami ter prirejanje kulturnih in športnih prireditev za mlade in ostale občane.


Več v Šport