V Ljutomeru in okolici padala toča

Oblaki so zakrili sonce, ponekod padala toča

Dejan Razlag, četrtek, 30. junij 2011 ob 14:294
Toča na Sp. Kamenščaku

Toča na Sp. Kamenščaku

Danes popoldne je v severovzhodni Sloveniji zapihal okrepljen severozahodni veter, sonce pa so zakrili nevihtni oblaki. Naše kraje je prešla hladna fronta, za njo pa bo v višinah od severa pritekal hladnejši zrak, napovedujejo na agenciji za okolje. V Ljutomeru in okolici je padala toča v velikosti koruznih zrn, v Križevcih pa je neurje odkrilo tudi več streh gradbenih objektov poročajo iz Uprave za zaščito in reševanje.

V Branoslavcih je bilo v neurju delno poškodovana strešna kritina večine gradbenih objektov. Posredovali so gasilci PGD Branoslavci. V Berkovcih pa je padlo drevo na ostrešje gospodarskega poslopja. Posredovali so gasilci iz PGD Berkovci.

Toča je ponekod povzročila večjo škodo v vinogradih, predvsem na Stari Cesti.

Tudi petkov dan bo podoben četrtkovemu, nevihte se bodo ponekod pojavile predvsem v noči na soboto. Sprva bo delno jasno, popoldne pa se bo od zahoda pooblačilo. Proti večeru in v noči na soboto se bodo prehodno pojavljale krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 16, ob morju okoli 17, najvišje dnevne od 19 do 26 stopinj C.

Konec tedna bo spet bolj sončen.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate nekaj fotografij toče na Sp. Kamenščaku.