Voznika ni ustavil niti stinger, prijet je bil šele v bližini Gradca

43-letni državljan Ukrajine je v Sloveniji natočil gorivo nato pa bežal pred policisti skoraj do Gradca v Avstriji. V času ukrepa in prekrškov storjenih med vožnjo mu je bila izrečena kazen 2.200 evrov in stranska sankcija 23 kazenskih točk.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. januar 2022 ob 11:44
Policija

Policija

Policisti so bili 6.1.2022, ob 2.54 uri obveščeni, da je na bencinskem servisu v Pincah voznik osebnega avtomobila Citroen Saxo natočil gorivo in se odpeljal, ne da bi le-to plačal in z dejanjem storil kaznivo dejanje tatvine.

Patrulji PU Murska Sobota sta vozilo izsledili na avtocesti A5 v smeri Maribora in ga ves čas vožnje poskušali zaustaviti z modrimi lučmi in zvočnimi znaki. Voznik posebnih svetlobnih in zvočnih znakov policistov ni upošteval ampak je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri Maribora. Ob 3.22 je patrulja PU Maribor na avtocesti, izven naselja Pernica uporabila sredstvo za prisilno ustavljanje vozil (stinger), katerega je obvozil po skrajnem robu vozišča avtoceste ter nadaljeval z vožnjo v smeri R. Avstrije. O možnosti čezmejnega zasledovanja so bili obveščeni avstrijski varnostni organi.

Policisti izvajali čezmejno zasledovanje

Policisti PU Murska Sobota in PU Maribor so med vožnjo za pobeglim voznikom vstopili na ozemlje R Avstrije in izvajali čezmejno zasledovanje. Voznik je bil prijet v bližini Gradca ter v postopek predan avstrijskim policistom. Ugotovljeno je bilo, da gre za 43-letnega državljana Ukrajine, ki ima urejeno bivanje na Češkem.

Tujec je bil 7.1.2022 na MP Šentilj s strani avstrijskih policistov v nadaljnji postopek predan policistom PU Murska Sobota. Zaradi storitve kaznivega dejanja tatvine goriva, bo zoper tujca podana kazenska ovadba po redni poti. Ugotovljeno je bilo, da tujec poseduje veljavno vozniško dovoljenje, vendar z veljavnim ukrepom prepovedi vožnje do meseca februarja leta 2023. Zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na sodišče za prekrške, kjer mu je bila s sodbo zaradi vožnje v času ukrepa in prekrškov storjenih med vožnjo izrečena kazen 2.200 evrov in stranska sankcija 23 kazenskih točk.



Več v Črna kronika