Po hladnem jutru prihaja otoplitev

Temperatura zraka bo tudi od 10 do 15 stopinj C višja, kot je bila v preteklem koncu tedna.

Prlekija-on.net, četrtek, 13. januar 2022 ob 17:14
Prihaja otoplitev

Prihaja otoplitev

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bo ponoči in zjutraj pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Jutranje temperature bodo od -8 do -2, ob morju okoli 0 °C.

V petek bo jasno, po nekaterih nižinah del dopoldneva še megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem in na sončnih pobočjih v nekoliko višjih legah do 13 °C.

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost.

Nastal bo izrazit temperaturni obrat

Arso navaja, da bo temperatura zraka tudi od 10 do 15 °C višja, kot je bila v preteklem koncu tedna. Znova bo nastal izrazit temperaturni obrat, ki bo sicer manj izrazit, kot tisti ob koncu starega leta. "Če je bilo še današnje jutro mrzlo, pa bo jutrišnje za okoli 10 °C toplejše. Še vedno bo hladno v alpskih dolinah in na planotah, kjer bo temperatura zraka pod lediščem. Bistveno topleje bo na pobočjih in vrhovih, kjer bo temperatura na 1500 m okoli 7 °C. Večinoma bo jasno z nekaj visokimi oblačnimi koprenami. Pihal bo šibak do zmeren veter severnih smeri, zaradi katerega na prepišnih legah vseeno ne bo za kratke rokave. Čez dan bo najtopleje v pasu od 600 do 1500 m, kjer se bo segrelo tudi nad 10 °C."

Kot še navaja Arso se bo v začetku prihodnjega tedna ohladilo, a trenutno kaže, da se bo zelo verjetno nadaljevalo suho obdobje.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava