Iztok na Gajševskem jezeru ulovil 185 centimetrskega soma

S prijateljem Dominikom se je podal na 4-dnevno »mrzlo kampanjo« na Gajševsko jezero. Trud je bil poplačan zadnji dan v zamrznjenem jezeru, ko je ulovil soma kapitalca.

Prlekija-on.net, četrtek, 13. januar 2022 ob 17:50

Iztok Kramberger iz Bodislavcev in Dominik Korenjak iz Borecev sta se podala na 4-dnevno "mrzlo kampanjo" na Gajševsko jezero. Kot nam je opisal Iztok, je prvi dan prišel za vodo okoli 10. ure dopoldan ter si prvi sistem peljal v vodo okrog 12. ure. "Na lasu je bila kombinacija PinkGLm (VeryCarpyBaits), na drugi palici čisti popup (pink glm). Lovil sem na tem jezeru dokaj v globini, na 2,7 metra. Po vsem tem delu je začelo deževati, dobesedno vlivati, okrepil se je severni veter, kar na tej vodi sploh ni fajn," je opisal potek prvega dne, ko je deževalo vse do večera. Po dežju je nato imel prvi prijem in sicer 7-kg krapa. Nato je bilo do jutra vse mirno.

Drug dan je nato voda narasla za vsaj 30 cm. Tudi temperature so bile precej nižje, kar se je poznalo tudi na vodi in ta dan je tudi pričakovano ostal brez prijema.

Tretji dan je nato zjutraj pogledal iz šotora ter začuden ugotovil, da je jezero zamrznjeno 20m od roba. Nato se je odločil za spremembo taktike. Prestavil se je na dobrih 300m razdalje, kjer je poiskal dokaj trden poden. Uporabljal pa je čisto 18mm bojlo carp steak. Nato še je pred njim ostala ena noč.

Zadnji dan je nato zjutraj prišel iz šotora, ko je presenečen ugotovil, da so bili laksi zamrznjeni v vodi, čoln pa nemiren. "Potem pa na delo v čoln ter razbiti ves led, da sem lahko prišel do sistema palice. Nato pa je sledil največji šok. Ko sem razbil ves led, se je moja palica takoj »zvila«. Nekaj je na trnku! Po 45. minutah pri -6 stopinj C na vodi nekaj neprecenljivega. Po vsem možnem trudu pa le na površju vode zagledam »monsterja« soma! Ga s težko muko spravim nekako v podmetalko, kjer je nato tehtnica pokazala težo 42kg ter 185cm dolžino soma! Tako se je tudi moja najbolj mrzla 4 dnevna kampanja zaključila," še nam je Iztok opisal to zanimivo izkušnjo.

Za konec še je dodal, da za ta čas, to ni bila slaba ribičija. Na koncu je bil trud poplačan pa čeprav s somom. "Al trofeja je trofeja! Sem srečen!" še pravi.



Več v Narava