Policistom med begom kazal sredinec in kljub izpraznjenim trem pnevmatikam z vožnjo trmasto nadaljeval

Policisti so sumili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Voznik se s preizkusom ni strinjal ter nato naglo speljal v smeri Ormoža. Policisti so ga ustavljali s stingerjem in naposled ustavili z blokado s službenimi vozili. Ker je imel v vozilu v rokah manjši nož, so policisti uporabili prisilna sredstva, tudi plinski razpršilec in ga prijeli.

Prlekija-on.net, petek, 14. januar 2022 ob 14:41
Policija

Policija

Policisti so sinoči, ob 22.50, v Moškanjcih neposredno zaznali kršitev cestnoprometnih predpisov voznika osebnega avtomobila. 51-letnega moškega so policisti uspeli ustaviti izven naselja Zamušani. Zaradi zaznanih znakov nezanesljive vožnje in nenavadnega vedenja voznika, so vozniku odredili postopek za prepoznavo znakov in simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, psihoaktivnih snovi ali psihoaktivnih zdravil (v sklopu katerega se opravi tudi preizkusa alkoholiziranosti), kar pa je voznik odločno odklonil in niti ni želel izstopiti iz svojega vozila. Zaradi tega so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar je odklonil tudi tega.

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga podučili o posledicah, če bi z vožnjo nadaljeval. Voznik se na to ni oziral ampak je naglo speljal in odpeljal v smeri Ormoža.

V Savcih uporabili stinger, a je voznik kljub izpraznjenim trem pnevmatikam vožnjo nadaljeval

Policista sta zapeljala za njim in ga na predpisan način večkrat ustavljala. S svojim vijuganjem po vozišču je voznik policistoma preprečeval, da bi ga prehitela, skozi levo, voznikovo okno pa je policistoma večkrat pokazal iztegnjen sredinec. Med vožnjo je nekajkrat ustavil, ko pa sta se policista približala vozilu je ponovno speljal. S svojo vožnjo je nadaljeval do Mihovcev, kjer je zagledal drugo patruljo, zato je zavil na lokalno cesto v smeri Senešcev. Policisti so ga v Sodincih in nato še v Savcih skušali ustaviti tako, da so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil Stinger (bodičasti trak), vendar je voznik kljub izpraznjenim trem pnevmatikam na vozilu, z vožnjo trmasto nadaljeval. V Lešnici so mu policisti postavili blokado s službenimi vozili Policije, zaradi česar je voznik vendarle ustavil. Ker je imel v vozilu v rokah manjši nož, so policisti uporabili prisilna sredstva, tudi plinski razpršilec in ga prijeli.

Policisti so mu nudili prvo pomoč z izpiranjem oči in oskrbo rane na nogi, ki je nastala, ko je brcal proti policistom. Kasneje so mu zdravniško pomoč nudili še v SB Ptuj.

Policisti so mu nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu zasegli vozilo in registrski tablici. Za storjene prekrške so mu policisti izdali plačilni nalog.