Ljutomerskemu sodniku vsem na očeh s kladivom razbil stekla na vozilu

Gre za istega storilca, ki je sodnika napadel tudi leta 2020 in leto prej popisal stene ljutomerskega sodišča in razbil šipe na oknih.

Prlekija-on.net, sreda, 19. januar 2022 ob 11:53
Storilec se je že pred leti znesel nad ljutomerskim sodiščem

Storilec se je že pred leti znesel nad ljutomerskim sodiščem

Sodnik na ljutomerskem okrajnem sodišču Gorazd Tivadar je bil ponovno žrtev napada. Slovensko sodniško društvo je v sporočilu za javnost zapisalo, da so "sodniki šokirani in ogorčeni ob novici, da je bil kolega Gorazd Tivadar, sodnik na Okrajnem sodišču v Ljutomeru, včeraj, 18. 1. 2022, ponovno žrtev napada, ko mu je znani storilec po odhodu s sodišča na parkirišču pred sodno zgradbo vsem na očeh s kladivom povsem uničil obe vetrobranski stekli na osebnem vozilu. Gre že za drugi napad na sodnika v relativno kratkem času, ki je povezan z njegovo sodniško službo - l. 2020 ga je isti storilec fizično napadel in ga poškodoval."

Gre za istega storilca, ki je sodnika napadel tudi leta 2020 med sodno obravnavo na okrajnem sodišču na Ptuju. Takrat so storilcu sodili zaradi poškodovanja tuje stvari, saj je leta 2019 popisal stene ljutomerskega sodišča in razbil šipe na oknih.

Odziv ministra za pravosodje na napad na sodnika Okrajnega sodišča v Ljutomeru

Minister ostro obsodil napad na sodnika Okrajnega sodišča v Ljutomeru


Pozivajo vse pristojne institucije, da zavarujejo sodnike

"Sodniku Tivadarju ter vsem drugim kolegom na Okrajnem sodišču v Ljutomeru, ki so bili s tem brutalnim in zavržnim dejanjem tarče ustrahovanja, izrekamo vso kolegialno in moralo podporo v upanju in prepričani, da se tovrstni napadi nikakor ne bodo obrestovali," so zapisali v sporočilu ter dodali, da pa je napad na sodnika napad na to, kar sodnik predstavlja - sodno oblast - pristojne institucije, konkretno Ministrstvo za pravosodje, Policijo in Državno tožilstvo, pozivajo, da v okviru svojih pristojnosti naredijo vse: "da se sodnikom takoj zagotovi bolj učinkovita varnost, ki bi take incidente preprečila, ter pomoč, če do česa takega kljub vsem ukrepom pride; da se zagotovi pregon tovrstnih dejanj po uradni dolžnosti ter da se konkretni napad obravnava enako resno, ažurno in odločno, kot če bi se dogodil kateremukoli predstavniku katerekoli veje oblasti (članu vlade, poslancu, sodniku)."

"Ob tem skrajnem dogodku opozarjamo na skrb zbujajoče ustvarjanje družbene klime, v kateri se sodnih odločb, sodnikov in sodišč ne spoštuje, pač pa ob vsaki priložnosti na različne načine omalovažuje, kar posredno žal le napeljuje na take oz. podobne incidente," še je v sporočilu za javnost za Slovensko sodniško društvo zapisala predsednica dr. Vesna Bergant Rakočević.

Popisana fasada

Neznanec se je znesel nad fasado in okni ljutomerskega sodišča


Obtoženi je marca lani popisal stene in zlomil nekaj šip na oknih okrajnega sodišča v Ljutomeru

Obtoženi napadel ljutomerskega sodnika in ga poškodoval




Več v Črna kronika

Policija

Ormoški policisti 60-letnici zasegli naboje

četrtek, 25. april 2024 ob 11:41
Ukradli so les

Obravnavali tatvino lesa iz gozda

četrtek, 25. april 2024 ob 07:34