Tujec na znake policistov ni ustavil, v vozilu je prevažal devet ilegalnih prebežnikov

V naselju Stročja vas je bil opažen osebni avtomobil tujih registrskih številk, ki na svetlobne znake policistov ni zaustavil in je odpeljal naprej v smeri Radencev.

Prlekija-on.net, sobota, 29. januar 2022 ob 09:29
Policija

Policija

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, osem kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, prijeli devet tujcev, ki so v Slovenijo vstopili ilegalno, štiri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Na področju kriminalitete so obravnavali nasilje v družini, neplačevanje preživnine, tatvino prodajnih artiklov v trgovini, prikrivanje, dve goljufiji, izsiljevanje ter zasegli bankovec za 50 EVR za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se  po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V naselju Stročja vas je bil opažen osebni avtomobil tujih registrskih številk, ki na svetlobne znake policistov ni zaustavil in je odpeljal naprej v smeri Radencev. V naselju Spodnji Kocjan je bil nato s pomočjo dodatnih patrulj zaustavljen. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik v Slovenijo pripeljal devet ilegalnih prebežnikov. Voznik bo do konca postopka pridržan. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.



Več v Črna kronika