Policisti ustavili več alkoholiziranih voznikov, en je vozil tudi pod vplivom drog

Obravnavali so tudi nesrečo pri delu v gozdu, kjer je bilo ugotovljeno, da se je oseba poškodovala pri podiranju drevesa.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. februar 2022 ob 17:39
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 4. februarja, ob 6.10 so policisti v Ormožu opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije do katere je prišlo zaradi odvzema prednosti enega od udeležencev. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Ob 9.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Savcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za prometno nesrečo I. kategorije In manjšo materialno škodo, zaradi česar so zadevo zaključili z odstopom od ogleda.

Ob 11.15 so bili s strani delavca Zdravstvenega doma Ormož obveščeni, da pri njih išče zdravniško pomoč oseba, katero je ugriznil pes. Policisti so opravili razgovor z oškodovancem in lastnikom psa. Zoper lastnika bo izdana odločba v hitrem postopku zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali ter podan predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Ob 16.40 so bili obveščeni, da so občanu neznanci poškodovali žično vrtno ograjo. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za prometno nesrečo I. kategorije s pobegom, saj je neznan voznik z neznanim vozilom zaradi nepravilnega premika poškodoval ograjo. Zadevo so zaključili z uradnim zaznamkom in zbirajo obvestila.

Več alkoholiziranih voznikov, en je vozil tudi pod vplivom drog

V soboto, 5. februarja, ob 10.00 so bili na kraju nesreče pri delu v gozdu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je oseba pri podiranju drevesa poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobila lahko telesno poškodbo. O ugotovitvah bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16.20 so na lokalni cesti v naselju Hum pri Ormožu kontrolirali voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 19.10 so na lokalni cesti v Senešcih kontrolirali voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0.72 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje, prav tako mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče.

Ob 19.40 so v Trgovišču kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0.57 mg/l alkohola. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 6. februarja, ob 15.20 je patrulja ustavila in kontrolirala 34-letnega voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom prepovedanih drog. Odrejen mu je bil strokovni pregled, prepovedana nadaljnja vožnja, ter odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na krajevno pristojno okrajno sodišče.

Ob 15.47 je patrulja kontrolirala 49-letnega voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje motornega vozila. Opravljen je bil zaseg vozila in odvzete registrske tablice. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na krajevno pristojno okrajno sodišče.



Več v Črna kronika