Prešerno s Prešernom – prisluhnite radijski oddaji

V Lenartu so ljubiteljski kulturniki in ustvarjalci oblikovali radijsko kulturno oddajo Prešerno s Prešernom, ki ji lahko 8. februarja, med 10. in 12. uro prisluhnete na Radiu Slovenske gorice.

Aleksandra Papež, ponedeljek, 7. februar 2022 ob 18:47
France Prešeren

France Prešeren

Na pobudo Javnega sklada za kulturne dejavnosti, območne izpostave Lenart z Bredo Slavinec na čelu so v Lenartu tudi letos pripravili radijski kulturni program. K sodelovanju so povabili kulturna društva, kulturnike posameznike, literarne ustvarjalce, pevske zbore in druge zasedbe ter ustanove - osnovne šole in knjižnico iz območja UE Lenart. Veseli so bili dobrega odziva, hkrati pa so svoje nagovore in spodbude prispevali župani Peter Škrlec, župan Občine Sveti Jurij v Slov. goricah, David Klobasa, župan Občine Sveta Trojica v Slov. goricah, Milan Repič, župan Občine Benedikt, Marjan Žmavc, župan Občine Cerkvenjak in Silvo Slaček, župan Občine Sveta Ana ter župan Občine Lenart, Janez Kramberger. Nekaj besed o kulturi pa je pripravil tudi Franc Breznik, poslanec Državnega zbora RS.

Slišali bomo številne spodbude, pobude, interpretacije Prešernovih pesmi in izvirne predstavitve ljubiteljskega ustvarjanja na območju osrednjih Slovenskih goric. Tako bo v Lenartu 8. februarja, na slovenski kulturni dan, obletnico smrti največjega slovenskega pesnika, zares kulturno in praznično občutje.

Kulturni oddaji prisluhnite v torek, 8. februarja, med 10. in 12. uro na frekvenci 96.4 MHz Radia Slovenske gorice. Ob 18.35 pa bo istega dne na sporedu še Prešernova rubrika Razkrito med platnicami, ki so jo pripravili v Knjižnici Lenart. V živo lahko radio poslušate tudi preko spodnjega vmesnika.

Prešeren ni le priimek največjega slovenskega pesnika. Prešeren biti je tudi pridevnik, ki označuje radostno razpoloženje. In upamo, da boste 8. februarja, na kulturni dan, državni praznik - dela prost dan zares prešerni.

Vabljeni k poslušanju!



Več v Kultura in izobraževanje