Od terapije do razvajanja v Sveti Trojici

Štiriindvajsetletno Katjo Škerget, domačinko, so k prvim tečajem masaže spodbudile poškodbe, ki si jih je pridelala med treningi gimnastike. Danes vodi lasten Wellness in spa center Diligitis v svojem domačem kraju.

Aleksandra Papež, sreda, 9. februar 2022 ob 08:50
Prostor za masaže in Katja med delom, foto: osebni arhiv

Prostor za masaže in Katja med delom, foto: osebni arhiv

V neposredni bližini središča Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah se nahaja poseben center. Štiriindvajsetletno Katjo Škerget, domačinko, so k prvim tečajem masaže spodbudile poškodbe, ki si jih je pridelala med treningi gimnastike. Danes vodi lasten Wellness in spa center Diligitis v svojem domačem kraju.

»Moje poškodbe so me pri 17 letih spodbudile k razmisleku o anatomiji in samopomoči, ko sem lahko pomagala tudi domačim je to bilo zame nekaj posebnega, vedela sem, da sem na pravi poti.« razloži Katja, ki si je sicer zmeraj želela postati vzgojiteljica, saj ima po zgledu svoje mame veliko veselje z delom z otroki. Danes pa Katja vodi lasten Wellness & spa center Diligitis v svojem domačem kraju, v Sveti Trojici.

»Prve tečaje za maserje sem obiskovala ob delu v Avstriji, nato sem masirala ob zaposlitvi, kar pa je bilo kmalu prenaporno, zato sem se odločila poskusiti in stopila na lastno poslovno pot.« Katja si je pred tremi leti center ob podpori staršev uredila v prostorih družinske hiše in razvila široko ponudbo. »Prvega pol leta ni bilo lahko, se mi zdi, da se te morajo domačini in ljudje od drugod nekako navaditi, te sprejeti, da ti zaupajo in se prepustijo tvojim rokam. Rada prisluhnem strankam kaj bi še želeli pa v bližini ni.« In tako Katja poleg športne, terapevtske, klasične in sproščujoče masaže izvaja še masaže otrok in nosečnic. »Masiranje dojenčkov mi je sploh posebej pri srcu, pa nosečnic tudi. Res sem vesela, da prihajajo od blizu in daleč.« Katja, ki je tudi sama mlada mamica ve, kako pomembno je dobro počutje otroka in matere oz. kar cele družine, zato se je ob romantičnem razvajanju v dvoje odločila ponuditi tudi 3-urno družinsko razvajanje.

Ena terapija v solni sobi je enako učinkovita kot štirje dnevi na morju

Največje zanimanje pa je za haloterapijo v solni sobi. »Solna terapija je terapija, ki deluje na podlagi inhalacije aerosola soli. Solno terapijo izvajamo v prostorih, imenovanih solne sobe, ki so obdani s soljo. Ena terapija v solni sobi je enako učinkovita kot štirje dnevi na morju. Preizkusila sem jo že pri zdravljenju luskavice in mlademu dekletu zmanjšala delež luskavice po telesu za kar 50 %. Pomaga pa tudi pri vnetih ušesih, brohitisih in drugih respiratornih obolenjih.« Zaradi povpraševanja Katja razmišlja o vzpostavitvi dodatne solne sobe.

V srednješolskih letih je sanjala tudi o poklicu tajnice, saj sta se ji zdeli stalna urejenost poslovnih sekretark in pisarniško okolje zelo vabljivi. »Ob začetku študija za poslovno sekretarko, sem ugotovila, da to ni zame. Ne morem biti tako pri miru. Že od otroštva sem zmeraj kaj trenirala. Twirling, gimnastiko, vse v smeri športa mi je bilo zanimivo. In delo v pisarni res ni zame

Trenutno Katja ob majhnem otroku ne utegne več redno trenirati, obiskuje le še fitnes, s čimer vzdržuje moč, ki jo potrebuje pri izvajanju masaž. Izvaja tudi anticelulitno masažo, maderoterapijo, trajno metodo za odpravljanje celulita, pa presoterapijo, ki pomaga pri težavah s krčnimi žilami in drugimi težavami z nogami. Čas epidemije pa je okrnil tudi zanimanje za tovrstne aktivnosti in razvajanja.

V prihodnosti načrtuje še sobo za motoriko

»Obiskujejo nas posamezniki in družine s cele Slovenije, za kar sem res hvaležna, ampak kljub vsemu je čas epidemije naredil svoje. Kljub temu pa še radi podarjajo naše darilne bone, ker nas negotovi časi nekako spodbujajo prav k temu, da prisluhnemo svojemu telesu in si naklonimo čas zase.« Katja, ki je tudi sicer rada aktivna, se veseli vsakega trenutka v svojem centru, ko lahko nekomu pomaga ali mu olajša vsakdan. Tabla, ki vabi k obisku ob cesti v Sveti Trojici pa v mimovozečem gotovo vzbudi zanimanje od kod ime centra.

»Diligitis pomeni ljubezen v latinščini in prav to lepo povzame moj trud za sočlovekovo dobro počutje. Ko je pa še valentinovo pred vrati, pa se ime salona lepo poveže z razvajanjem v dvoje, ki je prav tako mogoče pri nas, v dveh savnah in jacuzziju

Katja pa se na tem mestu še ne ustavlja, s sobo za motoriko, ki jo načrtuje v prihodnosti, se bo še dodatno posvetila pomoči otrokom.



Več v Gospodarstvo