»Ftičekovo gostuvaje« v vrtcu Razkrižje

Praznik valentinovo oz. po razkriško ftičekovo gostuvaje so otroci mlajše, srednje in starejše skupine prav posebej obeležili.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. februar 2022 ob 17:23
»Ftičekovo gostuvaje« v vrtcu Razkrižje

»Ftičekovo gostuvaje« v vrtcu Razkrižje

Vrtec Razkrižje že drugo leto sodeluje v projektu Erasmus+ z naslovom »Mali raziskovalci - velika odkritja« (Small Researchers - Great Discoveries), v sklopu katerega zelo tesno sodelujemo s partnerskim Vrtcem pri OŠ Prežihovega Voranca Srednja Bistrica. Vzgojitelji in otroci se zaradi trenutnih razmer ne moremo srečevati v živo, a kjer je volja je pot. Povezali smo se s pomočjo digitalne tehnologije. Medsebojno si posredujemo posnetke, fotografije in vtise o zanimivih dejavnostih, ki jih izvajamo v vrtcu. Skupaj načrtujemo tudi Zoom srečanja v živo.

Ker je 14. februar za razkriške otroke prav poseben dan - dan ko se ftičeki ženijo, smo z otroki iz najstarejše skupine načrtovali, da ta lep običaj predstavimo prijateljem. V video posnetku smo opisali praznovanje običaja.

Otroci so v petek pred valentinovim ptičkom na teraso nastavili jajca, moko in sladkor. Zjutraj na valentinovo so jih pričakale prazne posodice. Praznik valentinovo oz. po razkriško ftičekovo gostuvaje so otroci mlajše, srednje in starejše skupine prav posebej obeležili. Vsi skupaj so zapeli pesem Gnes je valentinovo, nato so se odpravili pobirat pogačice, ki so jih spekli ftičeki iz sestavin, ki so jim jih nastavili v petek. Pobrali so vse pogačice, jih z užitkom okušali in uživali v lepem sončnem dopoldnevu na svežem zraku.

Vsi zaposleni in otroci iz vrtca vam želimo lepo valentinovo.
Kot pravi pregovor Richarda Wagnerja: "Radost ni v rečeh, temveč v nas."

Veronika Koščak in Petra Donša



Več v Najmlajši