Najprej odtujil traktor, nato prikolico ter naložil še odtujeno strešno kritino...

K ukradenemu traktorju je priklopili 8-metrsko, traktorsko, dvoosno prikolico, odtujil še njo in se z obojim odpeljal do gradbišča, kjer je naložili 64 kosov strešne kritine iz pločevine in odtujil še to. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 103.000 evrov materialne škode.

Prlekija-on.net, petek, 18. februar 2022 ob 16:19
Tatvina prikolice in kritine

Tatvina prikolice in kritine

Neznani storilec je 7. februarja 2022, okoli 23. ure v Vrhlogi odtujil kmetijski traktor znamke John Deere, na katerem so bile spredaj nameščene vilice in nakladač za nalaganje bal. S traktorjem se je odpeljal v Pongrce, kjer je h traktorju priklopili 8-metrsko, traktorsko, dvoosno prikolico, zelene barve, odtujil še njo in se z obojim odpeljal do gradbišča na Bistriški cesti v Framu. Tam je na odtujeno prikolico naložili 64 kosov (štiri pakete), strešne kritine iz pločevine, temno rjave barve, s 3 cm izolacijo, dolžine 10 metrov in odtujil še to. Po poljskih poteh čez Ješenco, med njivami in gozdovi, je vse odtujeno odpeljal neznano kam.

Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 103.000 evrov materialne škode.

Policisti so odtujeni kmetijski traktor našli naslednji dan, 8. februarja 2022, v bližini Sestrških jezer in ga vrnili oškodovancu. Še vedno pa policisti iščejo odtujeno traktorsko prikolico in odtujeno strešno kritino, oboje vidno na priloženih fotografijah.

Policisti prosijo vse, ki bi ob tem dejanju in neznanem storilcu karkoli vedeli, ali so kje opazili odtujeno prikolico oz. strešno kritino, da to sporočijo na interventno telefonsko številko policije 113, ali na anonimni telefon 080 1200.



Več v Črna kronika