Na skupnem koncertu so se predstavili učenci Waldorfske in ljutomerske glasbene šole

Koncert učencev iz Waldorfske glasbene šole in Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. februar 2022 ob 14:42
Koncert Waldorfske in ljutomerske glasbene šole

Koncert Waldorfske in ljutomerske glasbene šole

V dvorani Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer je v četrtek, 18. februarja, potekal skupni koncert učencev iz Waldorfske glasbene šole in Glasbene šole Ljutomer.

Na Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer so odprti in želijo spoznavati tudi drugačne oblike vzgojno-izobraževalnih procesov v sistemu glasbenega izobraževanja. Prav sodelovanje in izvedba skupnega koncerta je izjemna priložnost medsebojnega spoznavanja učencev in mentorjev obeh šol.

Waldorfska glasbena šola deluje v sklopu Zavoda Waldorfska šola Ljubljana skladno s splošnimi cilji in nalogami waldorfske pedagogike že več kot petnajst let. Je šola z javno veljavnim programom. Mlademu človeku pomaga razvijati ljubezen do glasbe ter ustvarjalnost in prožnost v glasbenem izražanju. Ustvarjajo pogoje, ki so v skladu z waldorfskimi načeli in razvojem otroka, tako da posamezniku omogočajo skladen telesni, duševni in duhovni razvoj s poudarkom na njegovih glasbenih potencialih. Prizadevajo si, da bi glasba ne bila le učni predmet, temveč stanje duha.

Na skupnem koncertu je sodelovalo 19 učencev Waldorfske GŠ in 9 učencev GŠ Slavka Osterca Ljutomer. Ob zaključku koncerta je ravnatelj GŠ Ljutomer Stanislav Lašič v spomin na skupni dogodek izročil ravnateljici Waldorfske GŠ Tanji Babnik knjigo Monografija Ljutomer s posvetilom županje mag. Olge Karba.

Učenci in mentorji GŠ Ljutomer so sprejeli vabilo na ponovitveni skupni koncert v naslednjem šolskem letu v dvorani Waldorfske GŠ v Ljubljani.
Več v Kultura in izobraževanje