76-letnica krepko pod vplivom alkohola vozila po platišču kolesa

Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.96 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. marec 2022 ob 14:03
Imela je poškodovano vozilo po celotni levi strani in vozila po platišču kolesa

Imela je poškodovano vozilo po celotni levi strani in vozila po platišču kolesa

Prometni policisti so v sredo, okrog 15. ure pri kontroli cestnega prometa v mestu Murska Sobota postali pozorni na voznico osebnega avtomobila, katera je v več križiščih storila prekršek ter vozila zelo nezanesljivo. Ko je bila zaustavljena in kontrolirana, je 76-letna voznica osebnega avtomobila kazala očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.96 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Ugotovljeno je bilo tudi, da ima poškodovano vozilo po celotni levi strani in da vozi po platišču kolesa. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja so policisti ugotovili, da je izven naselja Martjanci povzročila prometno nesrečo, kjer je pri vožnji trčila v kovinsko varnostno ograjo, ter zapustila kraj prometne nesreče.

Zoper voznico bo podan obdožilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti na območju PU Murska Sobota opažajo povečano število voznikov pod vplivom alkohola. Zato voznike ponovno pozivajo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev.

Vozniki dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov.



Več v Črna kronika