Sejem bil je živ - Lotmerška Zelemenjava

Vsi, ki so prišli, so z veseljem ponudili domača semena ali viške iz domače shrambe ter jih zamenjali za semena, ki so bila pripravljena in razstavljena v atriju.

Prlekija-on.net, sobota, 5. marec 2022 ob 13:46
Lotmerška Zelemenjava

Lotmerška Zelemenjava

Pust je odgnal zimo in skrajni čas je bil, da organiziramo prvo letošnjo Zelemenjavo. Nekaj miz so nam posodili v sosednjih lokalih, vrtičkarji so prinesli domača semena, pripravili smo vrečke za pakiranje semena in ob devetih dopoldan je bilo v atriju Mestne hiše Ljutomer vse pripravljeno. Sejem izmenjave semen ali Lotmerška Zelemenjava se je lahko začel.

Nikoli ne štejemo, koliko vrtičkarskih navdušencev in radovednežev pride. Toda vsi, ki so se prikazali, so z veseljem ponudili domača semena ali viške iz domače shrambe ter jih zamenjali za semena, ki so bila pripravljena in razstavljena v atriju. Poleg klasičnih in poznanih vrst semen so bila tokrat v centru pozornosti semena in gobice LUFE.

Velika večina prinešenega je hitro zamenjala lastnike, če pa je bilo česa preveč, jih bodo posvojili najbližji sosedje organizatork. Pred začetkom vrtičkarske sezone smo tako izmenjali semena, tudi sadike, kakšno novo idejo in se veselimo naslednjega dogodka.

Martina Domajnko



Več v Družabno