V Ljutomeru je potekala humanitarna akcija za pomoč Ukrajini

Zbralo se je ogromno vsega in sedaj bodo te dobrine odpotovale naravnost do Ukrajine.

Prlekija-on.net, nedelja, 6. marec 2022 ob 18:36
Zbiranje pomoči za Ukrajino

Zbiranje pomoči za Ukrajino

Slovenci so bili vedno znani po svoji dobrodelnosti in pripravljenosti pomagati ljudem v stiski. Tako je bilo tudi tokrat. V Ljutomeru je 5. in 6. marca potekala humanitarna akcija v podporo Ukrajini. Organizirali sta jo Svetlana Oletič in Olga Naizhar. Za pomoč sta zaprosili Milico Makoter, direktorico podjetja Makoter, ki se je brez pomisleka odzvala. Akcija je potekala dva dni v ŠIC-u, v dvorani za namizni tenis, od 14.00 do 17.00 ure. O poteku akcije se je poročalo preko medijev in na družbenih omrežjih.

Ljudje so prinašali tople odeje, nogavice, rokavice, zimske bunde, otroška oblačila, hrano v konzervah, higienske pripomočke, zdravila in hrano za živali. Nekateri so prinesli rabljena oblačila, drugi so šli kar v trgovine in kupili nove rokavice, nogavice ... Spraševali so, katere stvari so nujno potrebne in se potem odpravili v trgovino ali v lekarno.

Pred vhodom v dvorano sta viseli slovenska in ukrajinska zastava. Prostovoljci so vse stvari sortirali in jih dajali v velike vrečke in škatle, posebej oblačila in hrano. Napisi so bili v ukrajinskem jeziku, spodaj so še pripisali Slovenija in narisali srčka.

Zbralo se je ogromno vsega in sedaj bodo te dobrine odpotovale naravnost do Ukrajine. Danes popoldne bosta odpotovala dva natovorjena kombija z dvema šoferjema. Poleg bosta še Svetlana in njena sestra, ki je pred nekaj dnevi prispela iz Kijeva. Povezali sta se z ukrajinskimi prostovoljci, ki bodo prišli prevzet stvari v obmejno mesto Zahony na Madžarskem, ki je samo devet kilometrov oddaljeno od ukrajinske meje.

Tja bosta prispeli tudi dve ženski iz Ukrajine, ki potujeta z vlakom iz Harkova in sta namenjeni v Slovenijo, kamor ju bodo pripeljali s kombijem. Držite pesti, da bodo vsi varno prispeli nazaj.

Zahvala pri organizaciji humanitarne akcije gre Sašu Makoter, Milici Makoter, šoferjema Borutu Svatini in Venčeslavu Lihtenvalnerju, Jasni Branki Staman za pomoč pri pakiranju ter vsem, ki ste kakorkoli nesebično pomagali in sodelovali v tej akciji.



Več v Kultura in izobraževanje