S porazom proti Vrhničanom izbrali Ptujčane

Meteorplast ŠIC bar je redni del prvenstva končal na petem mestu s 16. točkami.

Prlekija-on.net, sobota, 26. marec 2022 ob 11:14
Meteorplast ŠIC bar - Siliko Vrhnika

Meteorplast ŠIC bar - Siliko Vrhnika

Z dvoboji 18. kroga se je končal redni del prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Meteorplast ŠIC bar se je v dvorani ŠIC Ljutomer pomeril z vrhniškim Silikom. Slavili so Vrhničani s 6:1 (3:0). Edini zadetek za Ljutomerčane je v 31. minuti dosegel Rok Šnofl. V primeru zmage bi se ljutomerska ekipa pomerila prav z Vrhničani, po povsem zasluženem porazu pa bo v četrtfinalu merila moči s ptujsko Hišo daril. Meteorplast ŠIC bar je redni del prvenstva končal na petem mestu s 16. točkami, Ptujčani pa so mesto višje s 27. točkami. Prva četrtfinalna tekma, igra se na dve zmagi, bo v petek, 1. aprila 2022, na Ptuju.

Dvoboj med Meteorplastom ŠIC barom in Silikom bo zapisan v zgodovino prvoligaških obračunov, saj sta se pomerili ekipi, kateri so sestavljali igralci v povprečju mlajši od 21 let. V obeh moštvih so namreč manjkali ključni, izkušenejši igralci (kartoni, bolezni, poškodbe), blizu 100 gledalcev pa je videlo boljšo igro gostov, ki so predvsem v prvem polčasu povsem nadigrali gostitelje, ki so prvi resnejši strel na vrata gostov imeli tik pred odhodom na odmor. Potek tekme sta krojili tudi nespametni potezi Tilna Rajterja, ki si je z dvema nevarnima prekrškoma že sredi tretje minute prislužil predčasen odhod v slačilnico.

Vrhničani so z igralcem več na parketu povedli v 5. minuti, ko je zadel Max Vesel, zmedo v domači ekipi pa je minuto za tem izkoristil še Tobija Kavčič za povišanje vodstva. Gostje so odlično nadzorovali potek dvoboja, do izida polčasa pa prišli v 15. minuti, ko je bil znova uspešen Vesel.

Ljutomerčani so v drugi polčas vstopili z agresivnejšo taktiko. Priigrali so si veliko priložnosti, gostujoči vratar Maks Vidmar, ki so ga Vrhničani prvič v tej sezoni postavili na vrata, pa je imel svoj dan in je z obrambami spravljal v obup domače futsalerje. Nekaj upanja je domačim v 31. minuti vliv Rok Šnofl, s četrtim zadetkom v sezoni, ko pa so gostitelji zaigrali z vratarjem v polju, pa so gostje njihove napake kaznovali in prišli do visoke zmage. V končnici dvoboja so za Siliko zadeli še Žiga Frank (33.), Vesel (35.) in Uroš Đurić (39.). »Dominirali so celotno tekmo. Poznalo se je, da nismo bili kompletni. Tudi oni niso bili. Povsem zaslužena zmaga,« je bil po polomu redkobeseden domači kapetan Matic Goznik, ki se je ozrl že tudi na petkovo četrtfinalno tekmo proti Ptujčanom v gosteh. »Upam, da se zberemo nazaj. Upam na presenečenje. Obljubim, da se bomo borili. Pričakujem čim več navijačev.« Ptujčani so v tej sezoni, v rednem delu prvenstva, Ljutomerčane obakrat premagali.

Meteorplast ŠIC bar: Lovrenčič, Prijol (vratarja), A. Goznik, M. Goznik (kapetan), Rajter, Trstenjak, Goričan, Kosec, Šnofl, A. Ruis.

Podrobnosti s tekme Meteorplast ŠIC bar - Siliko Vrhnika, ostali izidi 18. kroga 1. slovenske futsal lige ter lestvica so na povezavi.



Več v Šport