Prijeli devet tujcev, vsi so zaprosili za mednarodno zaščito

Šlo je za pet državljanov Sirije, tri državljane Irana in enega državljana Iraka.

Prlekija-on.net, torek, 29. marec 2022 ob 12:11
V Središču ob Dravi prijeli devet tujcev

V Središču ob Dravi prijeli devet tujcev

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 25. marca, so na PP od dveh državljanov Ukrajine sprejeli Vlogo za začasno zaščito po Zakonu o začasni zaščiti razseljenih oseb in jih posredovali pristojnim organom.

Ob 12.07 so bili obveščeni o gozdnem požaru ob lokalni cesti v naselju Preclava. Požar so pogasili gasilci iz PGD Bresnica, Podgorci in Velika Nedelja. Sledi poročilo na pristojno ODT.

Ob 16.58 jih je občan obvestil, da je na območju naselja Hardek izgubil črno moško usnjeno denarnico na pregib, z vsebino.

V soboto, 26. marca, ob 9.48 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je kršitelj žalil prijaviteljico. Zaradi kršitev določil Zakona o javnem redu in miru bo kršitelju izdan plačilni nalog.

Ob 12.04 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj zagrozil prijaviteljici, kar je pri njej povzročilo strah in ponižanost. Zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru, mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16.02 so s strani oškodovanke sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari. Po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

V nedeljo, 27. marca, ob 10.00 uri so obravnavali državljana Ukrajine, ki je vložil vlogo za začasno zaščito razseljenih oseb.

Ob 13.16 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da ni šlo za kršitev.

Med 9.45 in 12.45 uro so sodelovali pri varovanju prireditve »21. ormoški polmaraton«, katerega se je udeležilo veliko tekmovalcev. Omembe vrednih varnostnih incidentov pri tem niso obravnavali.

Ob 16.53 so proti zapisniku sprejeli denarnico z vsebino od najditeljice, katere je bila vrnjena lastniku.

V ponedeljek, 28. marca, ob 5.13 so v Središču ob Dravi prijeli devet tujcev, 5 državljanov Sirije, 3 državljane Irana in 1 državljana Iraka, ki so ilegalno vstopili v našo državo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili po končanih postopkih odpeljani v Azilni dom Ljubljana.

Ob 11.40 so imeli v postopku 5 državljanov Ukrajine, ki so podali vloge za začasno zaščito in so jih posredovali na Upravno enoto Ormož.

Ob 17.55 so bili obveščeni o pogrešani osebi. Policisti so takoj pristopili k zbiranju obvestil in iskanju osebe. Ob 19.16 je bila oseba najdena nepoškodovana, prevzeli so jo svojci.

Ob 23.15 so posredovali pri kršitvi javnega reda in miru v večstanovanjskem objektu. Dvema kršiteljema so policisti izdali plačilni nalog.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25