Prleki četrtfinale pričeli z zmago na Ptuju

Za prleško ekipo, ki si je v prvem polčasu dala dva avtogola, so zadeli Alen Rius (3), Adrijan Trstenjak (2) in Rok Šnofl. V polfinale se bo uvrstila ekipa, ki bo prva slavila na dveh tekmah. Druga četrtfinalna tekma bo v petek, 8. aprila, v dvorani ŠIC Ljutomer, pričela pa se bo ob 20.30 uri. Vstop na tekmo bo brezplačen.

Prlekija-on.net, sobota, 2. april 2022 ob 08:51
Meteorplast ŠIC bar - Hiša daril Ptuj

Meteorplast ŠIC bar - Hiša daril Ptuj

Odigrane so bile prve tekme četrtfinala 1. slovenske futsal lige. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je gostoval na Ptuju in s 6:4 (2:2) premagal tamkajšnjo Hišo daril. Za prleško ekipo, ki si je v prvem polčasu dala dva avtogola, so zadeli Alen Rius (3), Adrijan Trstenjak (2) in Rok Šnofl. V polfinale se bo uvrstila ekipa, ki bo prva slavila na dveh tekmah. Druga četrtfinalna tekma bo v petek, 8. aprila, v dvorani ŠIC Ljutomer, pričela pa se bo ob 20.30 uri. Vstop na tekmo bo brezplačen.

Igralci Meteorplasta ŠIC bara, ki so z osvojitvijo petega mesta po rednem delu prvenstva izpolnili zastavljeni cilj v premierni sezoni med prvoligaši, so neobremenjeni odpotovali na Ptuj, kjer jih je čakala domača favorizirana zasedba, ki ima v svojih vrstah dva slovenska reprezentanta (Gajser, Kneževič) in tri hrvaške igralce (Badrov, Andrijašević in Pasariček). V rednem delu prvenstva so oba medsebojna dvoboja dobili Ptujčani, ki so tudi letošnji pokalni podprvaki.

Ljutomerska zasedba je odlično pričela dvoboj in v 4. minuti povedla preko novega članskega reprezentanta 20-letnega Roka Šnofla. Domačini se nikakor niso mogli zoperstaviti agresivnemu pokrivanju gostov, ki so imeli v vratih tudi razpoloženega vratarja Tjaža Lovrenčiča. Do izenačenja so Ptujčani prišli z veliko sreče. Tilen Gajser je izvajal kot, žoga pa je oplazila ljutomerskega kapetana Matica Goznika, ki je premagal lastnega vratarja. To ni zmedlo Prlekov, ki so še naprej odlično izpolnjevali navodila trenerja Tomislava Novaka in po izvrstno izvedenem protinapadu preko Adrijana Trstenjaka v 17. minuti ponovno prešli v vodstvo. Novo nesrečno posredovanje, tokrat Roka Šnofla, je gostiteljem v 19. minuti prineslo izenačenje, kar je bil tudi izid polčasa (2:2).

Drugi polčas je bil verjetno najboljši mlade ljutomerske zasedbe v tem prvenstvu. Na krilih še ne 18-letnega Alena Ruisa, ki je bil izredno razpoložen za igro, so prišli do visokega vodstva s 5:2. Mlajši od bratov Ruis je v polno zadel v 22., 26. in 33. minuti. Gostitelji so v nadaljevanju dvoboja poskušali s petim igralcem v polju, kar se jim je obrestovalo. Preko Denisa Kneževiča so v 37. in 38. minuti (kazenskih strel s šestih metrov) znižali zaostanek (4:5). Zmago je v zadnjih sekundah dvoboja potrdil Adrijan Trstenjak. Ljutomerčani so na tej tekmi prejeli kar pet rumenih kartonov, kar je največ na eni tekmi v celotni sezoni, med drugim je četrti karton v sezoni dobil Urban Goričan, ki tako na povratni tekmi v Ljutomeru ne bo smel igrati.

Podrobnosti s tekme Hiša daril Ptuj - Meteorplast ter ostali izidi prvih tekem četrtfinala so na povezavi.



Več v Šport