Sedmi Grossmannov festival odprl svoja vrata

Otvoritev 7. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina v Ljutomeru

Dejan Razlag, ponedeljek, 25. julij 2011 ob 21:25
Predstavitev filma Prepisani

Predstavitev filma Prepisani

V ponedeljek se je z otvoritvijo v Domu kulture v Ljutomeru uradno pričel 7. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina.

Kot dobrodošlica je obiskovalce spremljala razstava Sensorium Expo. Obiskovalci so lahko svoje čute zaposlili ob razstavi ilustratorja Blaža Porente ter ekskluzivnih grafik Laibach Kunst, zazvenele pa so tudi strune inovativnih glasbil izpod prstov umetnika Marka Lipovška - Dizzy Strings, v povezavi z umetniško instalacijo Šlosart.

Gostje so se lahko sprehodili po simbolični vinski poti, kjer so lahko razvajali svoje brbončice s prvim okušanjem letošnjih tekmovalnih vin za Vinskega šampiona Hudi maček, v katerem tekmujejo Vinakoper, KZ Metlika, P&F, Vinag, Vinogradništvo in vinarstvo Trop, Turistično vinogradniška kmetija Hlebec in Vinogradništvo družina Kos. Prisotni sta bili tudi ljutomerska vinska kraljica Adriana Bogdan in slovenska vinska kraljica Simona Žugelj, otvoritve pa se je udeležila tudi Katarina Kresal, predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, podžupan Janez Vencelj ter nekateri občinski svetniki, umetniki ter domači in tuji gostje festivala.

Po otvoritvi je sledil otvoritveni film Prepisani, katerega sta osebno pospremila njegov scenarist Jonas Žnidaršič ter igralec Ludvik Bagari.

Urnik po dnevih.


Več v Družabno