V vrhunskem vzdušju so odločali kazenski streli

Odločilna, tretja tekma za vstop v polfinale bo v torek, 12. aprila, na Ptuju.

Prlekija-on.net, sobota, 9. april 2022 ob 11:04
Meteorplast ŠIC bar - Hiša daril Ptuj

Meteorplast ŠIC bar - Hiša daril Ptuj

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je imel prvo zaključno žogo za uvrstitev v polfinale 1. slovenske futsal lige in zgodovinski dosežek v več kot tridesetletni zgodovini kluba. Po zmagi na prvi četrtfinalni tekmi na Ptuju s 6:4 (2:2) je ljutomersko moštvo na povratni tekmi, ki si jo je v dvorani ŠIC Ljutomer ogledalo 400 ljudi, kar je rekordna številka v sezoni 2021/22 na slovenskih futsal parketih, izgubilo proti Hiši daril s Ptuja po streljanju kazenskih strelov s 7:6. Po rednem delu se je tekma končala z neodločenim izidom 3:3 (1:3). Odločilna, tretja tekma za vstop v polfinale bo v torek, 12. aprila, na Ptuju.

Izvrstno vzdušje in pomembnost tekme sta spodrezala noge domači ekipi. Ob neenotnem sodniškem kriteriju, gostitelji so imeli že po petih minutah zabeležene štiri prekrške, gostje pa vsega enega, so Ptujčani prišli do visoke prednosti s 3:0. V polno so zadeli Vlado Andrijašević (v 7. minuti), Denis Kneževič (8.) in nesrečno v lastno mrežo Aljaž Goznik (19.). Nekaj upanja pred nadaljevanjem tekme je v zadnji minuti prvega polčasa vlil Rok Šnofl, ki je osmešil Boruta Ručno in premagal nemočnega Kevina Cafa.

V drugem polčasu so ljubitelji futsala videli povsem drugačen obraz gostiteljev. Pritiskali so goste, ki so jim pošle moči, na njihovo igralno polovico. Zaostanek je v 25. minuti po napaki Cafa znižal Aljaž Ruis. Ptujčani so bili vse bolj nestrpni, z grobostjo pa so si v 38. minuti priigrali šesti prekršek in omogočili, da je Alen Ruis iz kazenskega strela (10 metrov) izid izenačil. Do konca rednega dela tekme se izid ni več spremenil in sledili so kazenski streli. Gostujoča vratarja Caf in Klemen Anžel sta ubranila strela bratov Ruis, kljub temu, da je Rok Rednak za goste zgrešil vrata, pa je Ručna z zadnjim uspešno realiziranim kazenskim strelom gostom priigral možnost, da se na torkovi tekmi z zmago uvrstijo v polfinale.

»Šnoflov zadetek je prelomil tekmo in pozneje smo se na krilih navijačev, ki so bili tokrat fantastični, vrnili v tekmo. Povsem zasluženo smo prišli do kazenskih strelov. Še enkrat čestitke obema vratarjema Ptuja, ki sta kazenska strela ubranila. Gremo na tretjo tekmo na Ptuj. Upamo na najboljše, gremo po polfinale,« je optimistično, po nesrečno izgubljeni tekmi, spregovoril domači vratar Tjaž Lovrenčič.

Podrobnosti s tekme Meteorplast ŠIC bar - Hiša daril Ptuj ter ostale rezultate četrtfinalnih dvobojev najdete na povezavi.

Tjaž Lovrenčič:



Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29