V Ljutomer je prispel Christopher Lee

Na festivalu bo prejel nagrado za življenjsko delo

Prlekija-on.net, torek, 26. julij 2011 ob 18:466
Christopher Lee, foto: Vedran Tomšić

Christopher Lee, foto: Vedran Tomšić

Na Grossmannovem festivalu so vse ljubitelje razveselili z novico, da je v Ljutomer prispel sir Christopher Lee, ki  bo na letošnjem Grossmannu prejel nagrado za življenjsko delo.

Njegov obisk na festivalu je posebno presenečenje organizatorjev in darilo za vse obiskovalce.

Sir Christopher Lee je eden najbolj znamenitih in vsestranskih igralcev v zgodovini filma. V svoji dolgoletni karieri si je prislužil naziv igralca z največ posnetimi filmi. Snemal je z največjimi svetovnimi režiserji in se preizkusil v vseh žanrih in produkcijah, od nizkoproračunskih neodvisnih filmov do hollywoodskih megauspešnic, veliko pa je delal tudi za televizijo. Ljubiteljem fantastike je najbolj znan kot Saruman iz trilogije o Gospodarju prstanov, grof Dooku iz druge epizode Vojne zvezd, Drakula iz filmov studia Hammer ter lord Summerisle iz kultnega Wicker Mana. Poleg obvladanja številnih jezikov je tudi odličen pevec, kar je dokazal s številnimi ploščami in s sodelovanjem z najrazličnejšimi glasbeniki.

Na letošnjem Grossmannu se mu bodo poklonili z nagrado za življenjsko delo in mu ob tej svečani priložnosti zaželeli še veliko navdušujočih vlog.


Več v Glasba in film