Vinske kraljice predstavile vina

Srečanje lokalnih vinskih kraljic Slovenije v Ljutomeru

Dejan Razlag, četrtek, 28. julij 2011 ob 13:49
Vinske kraljice

Vinske kraljice

Klub Martina - klub vinskih kraljic Ljutomera, ki združuje aktualne in nekdanje vinske kraljice Ljutomera in Male Nedelje, je predstavilo srečanje lokalnih vinskih kraljic Slovenije.

Degustacija se je v sklopu Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina odvijala v atriju Mestne hiše, kjer je vsaka vinska kraljica predstavila dve vini in sicer Chardonnay svoje regije ter Kraljičino vino - vino po njihovem izboru, tipično za pokrajino, iz katere prihajajo. Vina so predstavile Jenny Slekovec - malonedeljska vinska kraljica, Aleksandra Kelemina - kogovška vinska kraljica, Ksenja Arbeiter - mariborska vinska kraljica, Andreja Plohl - radgonsko-kapelska vinska kraljica, Anita Kokot - svečinska vinska kraljica ter Klub Martina v imenu ljutomerske vinske kraljice Adriane Bogdan, ki je bila odsotna zaradi bolezni.

Pri predstavitvi vina je vsaka kraljica pripravila kratek prispevek o znamenitostih svojega kraja in vinorodnega okoliša v slikah, degustacijo pa je vokalno pospremil oktet Arion.


Več v Družabno