Na predvečer svetovnega dneva knjige v goste povabili Ksenijo Horvat

Bralna značka za odrasle in Noč knjige 2022 v FLO Cukeraj.

Prlekija-on.net, petek, 22. april 2022 ob 20:17
Bralna značka za odrasle in Noč knjige 2022

Bralna značka za odrasle in Noč knjige 2022

Noč knjige smo obeležili tudi v Splošni knjižnici Ljutomer. Noč knjige praznuje stoletnico rojstva Karla Destovnika - Kajuha, ki je lepo zapisal: »Prav v teh, prav v teh usodnih dneh bi morali nositi vsi srca v dlaneh.«

Dogodek je potekal v slaščičarni - kavarni FLO Cukeraj.

Na predvečer svetovnega dneva knjige, smo v goste povabili Ksenijo Horvat. Novinarka in voditeljica na TV Slovenija, je postala kot so že mnogi zapisali sinonim za odlične intervjuje. Svojo poklicno pot je začela na Radiu Študent in nadaljevala v Londonu, na BBC World Service, kjer je bila zaposlena. Leta 1999 se je vrnila v Slovenijo in se zaposlila na TV Slovenija. Vodila je oddaje TV Dnevnik, Odmevi, Globus in Profil. 5 let je bila odgovorna urednica Informativnega programa TV Slovenija. Zdaj pripravlja in vodi oddajo Intervju, za kar je prejela tudi stanovsko nagrado Čuvaj/Watchdog.

Direktorica knjižnice Vesna Laissani se je s Ksenijo pogovarjala o družini, delu, Prekmurju, novinarskem poklicu, prostem času in knjigah.
Veseli nas, da nam COVID več ne meša »štrenov«, kot nam jih je 2 leti na vseh področjih družbenega življenja in dela, tako smo večer lahko zaključili s podelitvijo priznanj za sodelovanje pri Bralni znački za odrasle kjer je sodelovalo 45 knjigoljubcev.

Naše naslednje druženje v Flo Cukeraju bo 6. 5. 2022, ko bomo gostili Dušana Šarotarja.

Vljudno vabljeni na druženja s knjigo.

Zapisala: Sonja Rožman
Foto: Splošna knjižnica Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje