V eksploziji poškodovan nekdanji minister Henrik Gjerkeš

Gjerkeš naj bi utrpel hujše opekline in se v umetni komi bori za življenje.

Prlekija-on.net, sreda, 4. maj 2022 ob 12:30
Henrik Gjerkeš

Henrik Gjerkeš

Po poročanju Slovenskih novic naj bi bil v eksploziji huje poškodovan nekdanji minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, Henrik Gjerkeš. Gjerkeš, ki izhaja iz Ljutomera, že nekaj let živi v kraju blizu Grosuplja, kjer se je tudi zgodila nesreča, ko naj bi popravljal motor. Po poročanju časnika naj bi utrpel hujše opekline in se v umetni komi bori za življenje.

Ponesrečencu so prvo pomoč nudili reševalci Zdravstvenega doma Ivančna Gorica in reševalci reševalne postaje UKC Ljubljana, ki so ga prepeljali v UKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju.

Po eksploziji, do katere je domnevno prišlo med popravljanjem motorja, se je požar razširil tudi na zunanji del hiše. Kot poročajo policisti, vzrok še ni znan, sumijo pa, da je prišlo do vnetja neznane hlapljive snovi.

Gjerkeš je bil minister iz vrst stranke DeSUS, med letoma 2009 in 2011 je bil minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, leta 2010 pa krajši čas tudi minister za kmetijstvo. S položaja ministra je konec 2010 odstopil po aferi, ko je vozil pod vplivom alkohola.

Včeraj popoldne je v Ponovi vasi prišlo do eksplozije in požara v stanovanjski hiši. Ob našem prihodu je ogenj ...

Objavil/a PGD GROSUPLJE dne Ponedeljek, 02. maj 2022


Več v Črna kronika