»Zbudi se, Ormož« se po dveh letih vrača

V Mestni grabi bodo 28. maja nastopila tri velika imena slovenske glasbe.

Prlekija-on.net, sreda, 11. maj 2022 ob 09:22
Zbudi se, Ormož, foto: Valerija Novak

Zbudi se, Ormož, foto: Valerija Novak

»Zbudi me za praznik ...« poje skupina Mi2, mi pa bi dodali še »... zbudi me 28. maja«. Takrat se bo zgodil, po dvoletnem predahu, dolgo pričakovan in od nekdaj priljubljen dogodek Zbudi se, Ormož.

Projekt, ki je pred 6. leti nastal na pobudo ormoških študentov, je postal že tradicija v Ormožu. Kot vedno, so tudi letos pripravili pestro ponudbo aktivnosti, ki se bodo odvijale skozi dan. Za športne navdušence so organizirali vse od kickboksa, spikeballa do mini rokometa, za mlade pa bosta poskrbela športna šola DADA in otroške animacije Mavrica. Obiskali boste lahko tudi stojnico policije, Centra za krepitev zdravja - ZD Ormož in AK Ptuj - padalstvo, zjutraj pa nas bo zbudila godba na pihala.

Tri velika imena slovenske glasbe

V Mestni grabi bodo zbrane zvečer zabavala tri velika imena slovenske glasbe. Iz Goričkega v Piran bo s svojo glasbo vse popeljal Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Vsa svoja besedila je sestavil in oblikoval v metafore, skozi katere se izrisuje kot prekmurski lokalni kolorit ali pa se le-te enostavno izražajo kot brani trenutek. Strinjamo se lahko, da so njegove pesmi ponarodele in da besedila odmevajo po vseh dolinah in kotlinah naše države. Skupaj bomo peli uspešnice in na koncu rekli » ... da, da, da, da, da, da, da, da, da, vse se da!«

Drugi po vrsti bodo na oder stopili člani skupine Mi2, ki so se na slovenski sceni prvič pojavili v letu 1995. Pesmi, kot so Pojdi z menoj v toplice, Pa si šla, Oda gudeki, Ljubezen pod topoli in mnoge druge, bodo zbrane prebujale in držale na nogah v poznih večernih urah. Vsi pa bomo skupaj na ves glas prepevali: »Dobro vem, da od spominov bolj otožno se živi ... a me vleče, kakor druge, ki so bivali kdaj tam, da odtavam spet tja v tisti mali kraj

V zgodnih jutranjih urah pa bo na oder stopila dokaj nova in mlada zasedba skupine Joker Out, katere hiti v zadnjem letu odmevajo po vseh mestih. Ljubljanska zasedba je na glasbeni misiji širjenja umazanih misli v obliki Shagadelic Rock n Rolla. Zasloveli so s pesmimi Umazane misli, Gola, Vem da greš in drugimi. Svojo kvaliteto so pokazali na že dvakrat razprodani Cvetličarni in prihajajočem (prav tako razprodanem) velikem koncertu v Križankah.

Cene vstopnic do datuma koncerta cenejše

Vstopnice za koncert so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima (Petrol, OMV, Pošta Slovenije, ipd.) in na njihovi spletni strani. Cene vstopnic so do 27. maja 12 €, na dan dogodka pa 15 €. Slednje so enotne za vse, prav tako pa nakup kart ni možen v prostorih Kluba ormoških študentov.

»Našla se bo tam, kjer nihče je ne pozna. Tam kjer cesta vedno nosi vonj svežega dežja. Našla se bo tam, kjer se mavrica konča ...« Našli se bomo torej 28. maja v Mestni grabi v Ormožu.



Več v Družabno