Kakšne so moderne sedežne garniture?

Kot moderne sedežne garniture največkrat dojemamo tiste, ki izstopajo od povprečne ponudbe na trgu, bodisi po obliki, bodisi po barvi.

Oglasno sporočilo, sobota, 14. maj 2022 ob 08:46
Moderna sedežna garnitura

Moderna sedežna garnitura

Moderne sedežne garniture so logična izbira za domove, ki prisegajo na brezčasnost, svežino in minimalizem. Sedežna garnitura velikokrat definira vaš stil in prostor, zato ni presenetljivo, da so zofe in sedežne ena najtežjih oblikovalskih odločitev, ki jih boste sprejeli. Seveda pa izbira sedežne ni vse, piko na i vašemu domu lahko dodate tudi s funkcionalnimi in estetskimi dodatki, kot so tabureji, stoli, fotelji in vreče za sedenje.

Kakšne so moderne sedežne garniture?

Kot moderne sedežne garniture največkrat dojemamo tiste, ki izstopajo od povprečne ponudbe na trgu, bodisi po obliki, bodisi po barvi. Trenutni trendi narekujejo minimalistični dizajn, vendar ne na račun zanimivih oblik in pisanih barv. Če so zadnje čase v dnevnih sobah kraljevali sivi, črni in rjavi odtenki, se v domove ponovno vračajo žive barve. Poleg oblike je pomemben tudi material, iz katerega je sedežna garnitura izdelana. Usnjene sedežne so brezčasne in skoraj nikoli ne gredo iz mode, če niste ljubitelji usnja, pa vas morda prepričajo mehkejše tkanine.

Moderna sedežna garnitura

Po dolgem času velikih in prostornih sedežnih garnitur se v domove vračajo tudi dvosedi in trosedi, ki se jih lahko dodatno kombinira z drugimi kosi za sedenje in počitek kot so tabureji, dizajnerski stoli, fotelji ali vreče za sedenje. Moderno ne pomeni nujno belo, minimalistično ali barvno usklajeno.

Kakšno sedežno izbrati za vaš dom?

Sedežna je središče dnevne sobe in prostor, kjer preživite veliko časa. Pri izbiri sedežne se lahko odločite za varno izbiro, ki je ponavadi univerzalna in se tako barvno kot stilsko poda k obstoječemu interierju. Lahko pa si dovolite biti malce kreativni in izberete kavč popolnoma drugačne barve, morda tudi nenavadne oblike, ki bo takoj pritegnil pozornost in vašemu dnevnemu prostoru dodal malce drznosti.

Moderna sedežna garnitura

Glede na velikost prostora in vaše potrebe je pomembno, da izberete dovolj veliko sedežno. Če se boste odločili za ravno sedežno, razmislite, če pride v poštev tudi dvosed ali trosedi z ležiščem, morda tudi tabureji. To je še posebej praktično, če imate velikokrat obiske ali morda le radi poležavate na kavču. Za manjše prostore so bolj primerne sedežne na nogah, ki optično povečajo prostor, prav tako pa je potreben tudi premišljen izbor barv. Čeprav so barve in, še ne pomeni, da morate imeti celo paleto.

Ustvarite moderen videz s pomočjo dodatkov

Če želite v domu ustvariti pridih modernosti, še ne pomeni, da morate zamenjati vso pohištvo. Nakup nove sedežne je lahko velik finančni zalogaj, zato lahko prostor osvežite že z manjšimi dodatki, ki bodo kljub starejšemu pohištvu ustvarili trendovski videz. Če imate dvo ali trosed lahko dodatne sedalne površine dobite s tabureji. Ustvarite sproščujoč kotiček s preprogami, blazinami in vrečami za sedenje. Morda dnevna soba potrebuje le dizajnerski stol v izstopajoči barvi ali pa barvne in vzorčaste okrasne blazine.

Tabure



Več v Gospodarstvo